Eroare jenantă! Cum „a uitat” Simona Halep să menționeze suplimentul incriminat în discuțiile cu ITIA

Eroare jenantă! Cum „a uitat” Simona Halep să menționeze suplimentul incriminat în discuțiile cu ITIA

Un mic pasaj din dosarul pus la dispoziție de ITIA naște mari întrebări în privința corectitudinii româncei. Desigur că suntem alături de Simona Halep în căutarea adevărului și încercarea de a-și dovedi nevinovăția, dar comportamentul acesteia este cel puțin ciudat. În sensul în care le dă apă la moară judecătorilor, sugerând o apărare cusută cu ață albă. Să vedem de ce.

Simona Halep, decizie de neînțeles în relația cu ITIA. Foto Profimedia

"Observăm că doamna Halep nu a dezvăluit suplimentul Keto MCT pe Formularul de Control al Dopajului ("DCF") pentru testul său de urină din 29 august 2022. De asemenea, ea nu l-a menționat nici în interviul său din 26 octombrie 2022, cu ITIA. În cadrul interogatoriului încrucișat avut la audierea din iunie, ea a declarat că pentru DCF a uitat și că, la interviu, probabil, de asemenea, a uitat să îl menționeze. Aceasta a fost clar o neglijență din partea ei, mai ales la interviu, când nevoia de deschidere completă ar fi fost și mai evidentă ", este explicat în motivarea dată de ITIA.

Suplimentul a apărut în declarațiile oficiale anul acesta

Mai târziu, în dosarul de apărare a jucătoarei nostre a apărut acest supliment - Keto MCT - și explicația contaminării cu Roxadustat: „Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022. Halep a luat Keto MCT timp de cinci zile, între marți (23 august) și duminică (28 august), lipsind doar miercuri (24 august) deoarece era o zi liberă de la antrenament și, în mod normal, nu a luat suplimente într-o zi în care nu se antrenează. Duminică (28 august) a fost ultima zi în care a luat Keto MCT. Aceasta a fost ziua dinaintea primei sale zile la US Open, în care a pierdut în mod neașteptat", se arată în dosarul dat publicității de ITIA.

Însă, chiar dacă suplimentul îi fusese recomandat de echipa antrenorului Patrick Mouratoglou doar de câteva zile, Simona Halep a uitat să-l menționeze în foile oficiale. Să admitem că a omis. Însă în interviul pentru ITIA, din octombrie 2022, când deja știa că a fost depistată pozitiv, Simona a uitat din nou să-l menționeze. Și când ai o asemenea problemă, primul lucru la care te gândești este cel mai nou lucru pe care l-ai introdus în corpul tău.

Abia în iunie anul acesta, la audieri, sportiva noastră a precizat că a omis să spună despre acest supliment întrucât a uitat! Astfel că sintagma ”Simona Halep dopată” rămâne de actualitate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat