Erori grave descoperite în închisoarea în care miliardarul Jeffrey Epstein s-a sinucis

Erori grave descoperite în închisoarea în care miliardarul Jeffrey Epstein s-a sinucis

Erorile grave dintr-o închisoare din New York i-au oferit condamnatului Jeffrey Epstein posibilitatea de a-și lua viața, au descoperit anchetatorii federali.

Jeffrey Epstein - arhiva foto

Gardienii l-au lăsat pe Epstein singur și nu au reușit să-l verifice sau să-i percheziționeze celula , potrivit unui raport al autorității de supraveghere a Departamentului de Justiție al SUA, citat de BBC .

Raportul demonstrează că 13 angajați nu și-au îndeplinit atribuțiile.

Epstein, în vârstă de 66 de ani, aștepta procesul pentru acuzații federale de trafic sexual în momentul morții sale.

Autoritatea de supraveghere a declarat că a identificat "numeroase și grave erori" în închisoare.

Inspectorul general al Departamentului de Justiție a constatat că gardienii nu au reușit să efectueze runde, au neglijat să-l monitorizeze pe Epstein și, ulterior, au falsificat înregistrările închisorii pentru a-și acoperi abaterile.

Raportul de 120 de pagini arată că, în ciuda încercării anterioare de sinucidere a lui Epstein, gardienii nu i-au atribuit un coleg de celulă și i-au permis accesul la lenjerii de pat suplimentare, care au fost folosite în sinuciderea sa.

Raportul mai spune că monitorizarea video din apropierea celulei în care a fost închis nu funcțion, ceea ce înseamnă că nu au capturat imagini video din afara celulei sale în noaptea în care a murit.

O "combinație de neglijență, conduită necorespunzătoare și erori clare ale performanței la locul de muncă ... a contribuit la un mediu în care, fără îndoială, unul dintre cei mai notorii deținuți aflați în custodia BOP a fost lăsat nemonitorizat și singur în celula sa", a declarat Michael Horowitz, inspectorul general al Departamentului de Justiție.

În răspunsul său la raport, directorul Biroului Federal al Închisorilor, Colette Peters, a declarat că rezultatele sunt "îngrijorătoare", dar cei care au fost acuzați de abateri au fost "un procent foarte mic din cei aproximativ 35.000 de angajați din peste 120 de instituții care continuă să depună eforturi pentru excelență corecțională în fiecare zi".

Raportul a respins orice sugestie că moartea lui Epstein ar fi avut altă cauză decât sinuciderea.

Finanțatorul căzut în dizgrație, care s-a amestecat cu unii dintre cei mai faimoși oameni din lume, a fost condamnat în 2008 pentru că a solicitat prostituție de la o minoră .

El a fost arestat din nou în 2019, când procurorii l-au acuzat că conduce o "vastă rețea" de fete minore pentru sex.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”