Erori la mii de plăți încercate cu cardul de energie. Unii români au vrut să-și plătească ratele la credit cu el

Erori la mii de plăți încercate cu cardul de energie. Unii români au vrut să-și plătească ratele la credit cu el

Peste 11.000 de plăți cu cardul de energie au eșuat din cauza faptului că oamenii au încercat să plătească altceva sau să achite pentru alte adrese. Unii români chiar au vrut să-și achite ratele la credit sau să-și cumpere piese pentru bicicletă.

Cardul de energie

Peste 300.000 de români și-au plătit până acum facturile cu cardul de energie. În medie, suma achitată a fost de 312 lei. Peste 50.000 de români au solicitat să facă plata online, dar peste 11.000 dintre solicitări au fost respinse. Motivul a fost acela că oamenii fie au încercat să plătească factura la altă adresă decât cea scrisă pe cardul de energie, fie pentru că factura nu a fost scanată corespunzător, fie pentru că nu au avut toate documentele necesare.

Pe de altă parte, unii români au încercat să folosească cardurile de energie și pentru alte plăți. Astfel, potrivit unor informații guvernamentale, au fost oameni care au încercat să-și achite rata la casă cu aceste carduri sau chiar au încercat să își cumpere piese pentru biciclete, scrie Digi 24.

Cum poate fi utilizat ajutorul

Ajutorul pentru plata facturilor la energie poate fi utilizat prin mai mute modalități: direct la poştaş (luna aceasta, cel puţin 9.000 de poştaşi vor avea în posesie cititoare optice pentru ca beneficiarii să poată efectua plata direct de la domiciliu), la orice oficiu poştal din mediul urban sau la oficiul poştal în raza căruia îşi are domiciliul beneficiarul, în mediul rural, sau online.

Ajutorul se acordă în două tranşe, a câte 700 lei fiecare şi poate fi utilizat pentru plata următoarelor serviciilor la electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire . Pentru a beneficia de sprijin, venitul net/coabitant la nivelul unui loc de consum nu trebuie să depăşească 2.000 lei/lună.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă