Escapade în orașe turistice, în minivacanța de Sfânta Maria. Destinațiile preferate de români

Escapade în orașe turistice, în minivacanța de Sfânta Maria. Destinațiile preferate de români

Pentru minivacanța de Sfânta Maria, în afara litoralului unde biletele se vând cu mult timp înainte, cele mai multe rezervări s-au făcut pentru city break-uri în Brașov, Sibiu, Oradea și București, a constatat o platformă hotelieră.

Chef de vacanță SURSA Shutterstock

Pentru minivacanța de Sfânta Maria, mulți conaționali au ales să petreacă această sărbătoare printr-un city break la București, Brașov, Oradea, Sibiu sau alte mari orașe din țară.

Potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro, 33,81% din rezervările hoteliere pentru această perioadă au fost făcute în marile orașe ale țării și doar 18,86% dintre acestea sunt pe litoral . Urmează, nu foarte departe, zona montană, cu 13,32% dintre rezervări.

Potrivit sursei citate, prețul mediu în cazul unui sejur de două nopți în minivacanța din aceste zile costă 892 de lei, pentru un cuplu. Braşov , Sibiu, Oradea şi Bucureşti sunt destinațiile unde s-au făcut cele mai multe rezervări, iar în cazul litoralului au fost preferate staţiunile Costineşti, Mamaia, Eforie Nord şi Neptun.

Totodată, platforma Litoralul Românesc a transmis că se așteaptă ca gradul de ocupare să depășească 90% în weekendul prelungit 11-15 august 2023.

„Multe unități de cazare vor fi ocupate în proporție de 100%, iar numărul estimat al turiștilor care vor ajunge pe litoral se ridică la aproximativ 110-115.000 în unități clasificate. Cu toate acestea, chiar dacă oferta este redusă, se mai găsesc camere disponibile în unele unități de cazare de pe litoral, unde prețurile pornesc de la 240 lei/camera/noapte la un hotel de 3 stele și de la 431 lei/camera/noapte la un hotel de 4 stele“, precizează Ionuț Nedea, director platformei de turism.

Valea Prahovei și Branul, cele mai căutate stațiuni montane

Sinaia, Bușteni, Predeal și Bran sunt cele mai căutate stațiuni montane în acest mijloc de august, iar Sovata, Praid, Băile Felix şi Băile Herculane sunt stațiunile balneoclimaterice alese de cei mai mulți dintre turiștii care au preferat acest gen de mini vacanță.

Platforma hotelieră Travelminit.ro mai spune că, anul acesta, numărul rezervărilor a crescut cu 8% față de anul trecut, când a fost un salt important față de anul precedent, unul încă afectat de pandemia de coronavirus. Potrivit datelor Travelminit.ro, preţul mediu pentru un sejur de două nopţi de Sfânta Maria este de 892 lei (pentru două persoane) şi 1.044 lei (pentru o familie de doi adulţi și doi copii).

Pe litoral, însă, prețurile sunt sensibil mai mari decât în rest, astfel că aceasta poate fi una dintre explicațiile pentru care stațiunile românești de la Marea Neagră și-au pierdut statutul de lider în opțiunile românilor pentru această mini vacanță.

Ultima șansă pentru cei care nu mai au concediu

Astfel, preţul mediu pentru un sejur în minivacanță, pe litoral, este de 1.276 lei (pentru două persoane) şi de 1.541 lei (pentru o familie), pe când acelaşi sejur, la munte, are un preţ mediu de 873 lei (pentru două persoane) şi de 1.162 lei (pentru o familie).

Weekendul prelungit de Sfânta Maria este ultima mini vacanţă din acest sezon estival, o ocazie excelentă pentru turiştii care vor să se bucure de câteva zile de relaxare, dar şi o oportunitate pentru jucătorii din industrie pentru a le oferi clienţilor experienţele dorite şi pentru a se promova cât mai bine pentru următoarele sezoane. Vremea se anunţă a fi caldă, atât pe litoral, cât şi la munte, iar Travelminit încă dispune de locuri libere la unităţile de cazare, care acceptă inclusiv plata cu vouchere de vacanţă, aşa că este momentul să vă planificaţi o escapadă de ultim moment”, a precizat Rita Szilveszter, marketing manager Travelminit.ro, pentru Agerpres.

Cei care vor să evite aglomerația pot alege destinații precum Curtea de Argeș sau satele săsești din județul Brașov, cum sunt Viscri sau Meșendorf.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat