„Escobar” de Brazilia, arestat în Ungaria

„Escobar” de Brazilia, arestat în Ungaria

Unul dintre cei mai mari traficanți de droguri din lume, Sergio Roberto de Carvalho, fost maior al armatei braziliene, a fost arestat în Ungaria, scrie AFP și presa străină. El a fost arestat marți, bărbatul trăind sub o identitate mexicană falsă în Ungaria. Operaținea s-a făcut sub coordonarea poliției maghiare și Interpolului.

Captura de cocainaFoto: AFP / AFP / Profimedia

Carvalho fusese arestat în Spania sub un alt nume fals în 2020, dar a fost eliberat după ce a plătit cauţiunea şi a falsificat un certificat de deces pentru a scăpa de urmărirea justiţiei, potrivit unui reportaj prezentat de TV Globo anul trecut. Polițiștii spun că acesta ar fi petrecut timp în Portugalia, Ucraina și Dubai după ce a fugit din Spania.

Anchetatorii spun că bărbatul s-ar fi aflat în fruntea unei uriașe rețele de trafic de droguri care transporta droguri din Brazilia în Europa, Africa și Asia. O investigație, publicată anul trecut de ziarul brazilian, Tribuna do Norte, a detaliat modul în care rețeaua lui Carvalho a transportat peste 17 tone de cocaină între 2017 și 2021 din portul Natal, din nord-estul Braziliei, în Țările de Jos, Belgia, Spania și Portugalia. Raiduri coordonate de securitate au doborât o mare parte din această rețea la începutul acestui an și au descoperit că milioane de bani din droguri au fost spălați prin cai de curse, proprietăți imobiliare și vehicule de lux în Brazilia.

Carvalho era cunoscut sub numele de „Brazilianul Pablo Escobar” , iar amploarea presupuselor sale operațiuni a fost cu siguranță la înălțimea acestui nume. A mutat sute de milioane de dolari în cocaină în întreaga lume, a cumpărat companii cu avioane private pentru a ajuta transportul transporturilor și a fost un maestru în utilizarea unor identități false convingătoare.

În august 2020 a fost arestat în timp ce locuia într-un conac de lux din orașul spaniol Marbella. El fusese reținut sub identitatea falsă a unui cetățean surinamez pe nume Paul Wouter. Potrivit site-ului de știri brazilian Globo, autoritățile spaniole nu știau că au de-a face cu Carvalho. După ce și-a plătit cauțiunea, el și-a simulat propria moarte, trimițând un certificat autorităților spaniole, explicând că Wouter a murit de COVID-19.

După ce autoritățile braziliene au notificat Spania că Wouter era într-adevăr Carvalho, atenția s-a concentrat asupra Portugaliei, care a găsit numeroase active pe numele fostului maior. După luni de investigații, polițiștii au confiscat o dubă în care se aflau 12 milioane de euro în numerar, parcată într-un garaj din Lisabona. Treptat, rețeaua sa a început să fie desființată.

În timp ce se afla în Portugalia, Carvalho ar fi cumpărat o companie privată de zboruri charter, Airjetsul, cu sediul în Cascais, în afara Lisabonei și a încercat să cumpere o alta pentru a transporta cocaina și numerarul, potrivit CNN Portugalia.

Se pare că mare parte din finanțele sale erau conduse din Dubai, unde presupusa sa mână dreaptă, Marcelo Maghenzani, avea un birou într-unul dintre cele mai scumpe cartiere ale orașului.

De-a lungul anilor, 163 de proprietăți aparținând ex-maiorului au fost confiscate în Brazilia, Portugalia, Spania și Dubai. Pe lângă aceasta, au mai fost confiscate 37 de avioane, 70 de mașini și milioane de euro în numerar.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria