Este Alexandru Rafila, candidatul PSD, fiul torționarului Alexandru Rafila, șeful Securității Arad, care a executat 27 de țărani?

Este Alexandru Rafila, candidatul PSD, fiul torționarului Alexandru Rafila, șeful Securității Arad, care a executat 27 de țărani?

Alexandru Rafila junior ar fi fiul lui Alexandru Rafila senior, cel din urmă născut în 1920 în URSS și responsabil de masacrul armat de pe Valea Crișului Alb la sfârșitul anilor '40, potrivit mai multor informații care circulă zilele acestea. Dr. Rafila refuză să răspundă.

Conform  CNSAS , a existat un ofițer de Securitate numit Alexandru Rafila care a condus Serviciul Securității Arad între 1948 și 1949.

Despre acest Alexandru Rafila  vorbește  și Lucia Hossu-Longin, realizatoarea TVR: "Alt absolvent de patru clase primare Alexandru Rafila ajuns comandantul Securităţii din Arad care a executat 27 de ţărani, în mijlocul satelor ce se opuneau colectivizării mi-a mărturisit că în anii aceia „cu timbrul acesta de revoluţionară m-ar fi arestat”... (ep. 6 al seriei)."

"În CV-ul său și în orice am căutat, nu apare nimic legat de trecutul său înainte de facultate, ceea ce mi se pare (foarte) suspect. Am încercat să sap mai adânc, fără rezultate, așa că singura chestie care mi-a venit în minte a fost s-o sun chiar pe autoare, s-o întreb dacă știe ceva de această <coincidență> (Lucia Hossu-Longin a realizat un interviu cu Alexandru Rafila la începutul anilor 90, pentru Memorialul Durerii – mare parte din el este transcris și în cartea de care pomeneam). Și mi-a confirmat azi nu doar că ar fi rude, ci că Alexandru Rafila, marele medic de astăzi, este, se pare, chiar fiul ucigașului din anii ’50… Am rămas mut…",  a spus  Andrei Ruse, editor de carte.

O altă coincidență este că pe tatăl actualului candidat PSD Alexandru Rafila îl cheamă tot Alexandru Rafila, după cum arată un document din "Monitorul oficial" referitor la numirea unor membri în Consiliul de Administrație al Unifarm.

 



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…