Este nevoie de o discuţie pentru redeschiderea acordului asupra Brexit-ului (ministru de externe german)

Este nevoie de o discuţie pentru redeschiderea acordului asupra Brexit-ului (ministru de externe german)

Ministrul de externe german Heiko Maas a declarat că este nevoie de o discuţie pentru redeschiderea proiectului de acord vizând ieşirea planificată a Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar numai dacă toate ţările UE sprijină această acţiune, informează vineri Reuters.

"În cele din urmă, se va pune întrebarea dacă să redeschidem acordul ce necesită aprobarea tuturor celor 27 de state membre, ceea ce înseamnă că toată lumea trebuie să se alăture. Aceasta trebuie să se discute acum", a declarat el postului public de televiziune ZDF.

Mai înainte, joi, Maas considerase că ar fi "greu de imaginat" că acordul asupra Brexit-ului, retragerea Marii Britanii din UE, va fi reconsiderat.

Miercuri, cancelarul Angela Merkel le-a declarat parlamentarilor că pentru ea, "este clar că nu pot exista niciun fel de renegocieri", potrivit a doi participanţi al discuţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”