Este oficial. Încă o categorie de polițiști vor primi compensații pentru chirie

Este oficial. Încă o categorie de polițiști vor primi compensații pentru chirie

A fost promulgată legea prin care polițiștii vor putea benefica de compensație pentru chirie atunci când locuința închiriată se află în localitatea unde aceștia muncesc sau pe o rază de până la 70 km în jurul acesteia.

„Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul şi care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiu de locuit corespunzător, are dreptul la o compensaţie lunară pentru chirie de până la 50% din salariul lunar, dar nu mai mult decât chiria prevăzută în contractul de închiriere încheiat în condiţiile legii”, arată noua lege.

Aceasta mai precizează că, documentul de închiriere pe baza căruia se acordă compensaţia lunară pentru chirie sau contractele în baza cărora se acordă dreptul respectiv pot avea ca obiect o locuinţă din localitatea unde poliţistul a fost numit în prima funcţie ori mutat în interesul serviciului sau o locuinţă situată într-o localitate aflată la o distanţă de maximum 70 km. De asemenea, poliţistul şi nici soţul/soţia nu trebuie să aibă o locuință în localitatea unde se află cea pentru care se face contractul pentru a fi compensată chiria.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria