Este oficial/Bucăți dintr-o dronă rusească au căzut în România

Este oficial/Bucăți dintr-o dronă rusească au căzut în România

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a recunoscut miercuri că bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României, informează Antena3.ro .

„Noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discuţii în spaţiul public şi confirm că s-au găsit bucăţi care ar putea fi o dronă”, a declarat ministrul Apărării miercuri, pentru Antena 3 CNN.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat că bucăți dintr-o dronă rusească au căzut pe teritoriul țării noastre, potrivit Antena 3 CNN . Președintele Klaus Iohannis a declarat cu o zi în urmă că nu a existat „nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv” care să fi ajuns în România în urma atacului lansat de ruși luni asupra porturilor ucrainene de la Dunăre. Analiștii de la GeoConfirmed, care se ocupă de geolocalizarea imaginilor care au legătură cu războiul din Ucraina, au spus marți seară că o dronă rusească a căzut luni pe teritoriul țării noastre, confirmând informațiile Ucrainei, în timp ce oficialii români le-au negat vehement.

Angel Tîlvăr, propus ministru la Apărare de către PSDFoto: AGERPRES

Mai multe bucăți dintr-o drona rusească folosită în atacul din noaptea de duminică spre luni au fost găsite pe teritoriul României, în zona localităţii Plauru din județul Tulcea.

Ministrul Apărării a ajuns miercuri în Plauru, județul Tulcea, pentru a cerceta dacă există semne că vehiculul fără pilot a ajuns pe teritoriul țării.

„S-a văzut că într-un interval destul de redus temporar a fost o serie de atacuri, motiv pentru care cred că este important să întărim și noi măsurile de vigilență. Vom avea mai multe puncte de observație”, a spus Angel Tîlvăr, ministru al Apărării Naționale din România, la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă au fost găsite bucăți din dronă, ministrul a confirmat.

„Da, în această zonă pentru că am acoperit o zonă foarte mare, incusiv zona despre care au fost discuții în spațiul public și confirm că în această zonă s-au găsit bucăți din aceasă dronă”, a spus Angel Tîlvăr.

Bucățile au fost ridicate și vor fi expertizate.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat