„Este URSS în adevăratul sens al cuvântului”/Rusia deschide magazine duty-free care vând produse occidentale pentru diplomaţii străini

„Este URSS în adevăratul sens al cuvântului”/Rusia deschide magazine duty-free care vând produse occidentale pentru diplomaţii străini

Magazinele, care ar putea fi deschise din toamnă, vor vinde bunuri importate care ar putea deveni greu de găsit în magazinele ruseşti obişnuite, deoarece brandurile străine fug din ţară din cauza războiului din Ucraina, potrivit The Guardian.

Însă, pentru a putea face cumpărături, vizitatorii vor trebui să prezinte un document oficial care să dovedească faptul că sunt diplomaţi străini, angajaţi ai unei organizaţii internaţionale sau membri ai familiei acestora. Iar magazinele vor accepta, de asemenea, plata în dolari şi euro, imitând funcţia magazinelor beryozka de magnet pentru valută străină.

„Este URSS în adevăratul sens al cuvântului”, a spus Serghei Smirnov, redactorul-şef al publicaţiei ruse Mediazona, care a scris despre această legislaţie după anunţul ei în ziarul de stat al Rusiei.

Mărcile occidentale au devenit deja mai greu de găsit în multe magazine din Rusia. Cumpărătorii s-au înghesuit la magazinele deţinute de marile branduri, precum H&M, în timp ce retailerul suedez de îmbrăcăminte şi-a redeschis uşile săptămâna aceasta, într-o ultimă vânzare a inventarului său înainte de a părăsi definitiv ţara.

Magazinele duty-free vor fi deţinute de o companie creată de Ministerul rus de Externe şi de o altă entitate aleasă în urma unui concurs. Bunurile din magazine vor include alcool, produse din tutun, bijuterii, cosmetice, parfumuri şi dulciuri, precum şi smartphone-uri şi ceasuri, potrivit Mediazona.

Nu este încă clar dacă printre bunurile electronice vor fi incluse produse precum iPhone-urile, care nu mai sunt importate direct în Rusia.

Ministerul de Externe a luat în considerare deschiderea unui magazin duty-free pentru diplomaţii străini cel puţin din 2015, după ce Rusia a interzis multe importuri de produse alimentare europene ca parte a pachetului său de contra-sancţiuni după anexarea Crimeei, potrivit presei ruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante