„Ești șocat de tehnologia pe care o au”

„Ești șocat de tehnologia pe care o au”

Spitale clandestine din Filipine oferă servicii de chirurgie plastică criminalilor fugari și celor care lucrează în centrele de fraudă online, pentru a-i ajuta să scape de arestare, spun autoritățile filipineze citate de BBC .

Două astfel de spitale ilegale ar putea fi închise „în săptămânile următoare”, după ce poliția a percheziționat un al treilea în mai, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru BBC.

Instrumente pentru transplant de păr și implanturi dentare și perfuzii pentru albirea pielii au fost confiscate de la spitalul din Pasay City în urmă cu două luni.

„Cu acestea poți crea o persoană complet nouă”, a spus Winston John Casio, purtător de cuvânt al Comisiei Prezidențiale Împotriva Crimei Organizate (PAOCC).

Se crede că cele două spitale ilegale aflate sub supraveghere sunt de patru ori mai mari decât cel din Pasay, unde au fost făcute percheziții, spun spus autoritățile.

Se presupune că printre clienții acestor spitale se numără și angajații de la cazinourile online, care lucrează ilegal în Filipine, a spus Casio.
Cazinourile online sau Pogo se adresează jucătorilor din China continentală, unde jocurile de noroc sunt ilegale.

Dar poliția spune că aceste Pogo au fost folosite ca acoperire pentru activități criminale, cum ar fi escrocherii telefonice și trafic de persoane.

Trei medici - doi din Vietnam și unul din China - un farmacist chinez și o asistentă vietnameză au fost arestați în cadrul raidului de la Pasay. Niciunul dintre aceștia nu avea licență să lucreze în Filipine.

Autoritățile au găsit și un aparat de hemodializă, sugerând că unitatea, care avea o suprafață de aproximativ 400 mp, oferea diverse tratamente medicale pe lângă operațiile estetice.

„În exterior arată ca niște clinici obișnuite, dar odată ce intri, ești șocat de tehnologia pe care o au”, a spus Casio.

„Aceste spitale nu cer cărți de identitate... Poți fi un fugar sau un străin aflat ilegal în Filipine”, a spus el.

Autoritățile au fost informate cu privire la existența spitalului ilegal din Pasay City.Cazinourile online au înflorit în mandatul fostului președinte Rodrigo Duterte, care a încercat să refacă relațiile bilaterale cu China.

Cu toate acestea, succesorul său, Ferdinand Marcos Jr, a inițiat o represiune împotriva Pogo, invocând legăturile cazinourilor cu grupările criminale.

„Președintele nu dorește ca Filipinele să fie descrise ca un „centru pentru escrocherii” și ne-a dat o directivă de a urmări locurile din care se comit fraude, pentru că acestea au vizat un număr mare de oameni din întreaga lume”, a spus Casio.

În decembrie 2022, oficialii din domeniul migrației au arestat un presupus membru al mafiei chineze care ar fi fost supus unei intervenții chirurgicale plastice pentru a evita arestarea. Astfel de cazuri pot fi legate de spitalele ilegale, a spus Casio.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Geani” și-a cumpărat apartament de lux în Spania

2 VIDEO Momentul când prim-ministrul Indiei îi spune în față lui Putin că moartea unor copii este „foarte dureroasă”

3 Dovada că cine împarte parte își face... / Trei judecători CCR au încasat de la stat, în 2023, peste 200.000 de euro fiecare

4 VIDEO Ana Birchall a ieșit la atac? De ce oare repune pe tapet filmulețele cu Geoană?

5 VIDEO Tucker Carlson / „Dacă ar fi să mă mult în alt loc, aș prefera să trăiesc în România decât în Baltimore”