Estonia a anunțat expulzarea ambasadorului Rusiei la Tallinn: „Respectăm principiul reciprocității”

Estonia a anunțat expulzarea ambasadorului Rusiei la Tallinn: „Respectăm principiul reciprocității”

Estonia îl va expulza pe Ambasadorul Rusiei la Talllinn, ca măsură de reciprocitate după o decizie similară luată luni de Moscova, relatează AFP.

Steagul Estoniei FOTO Arhivă

„Respectăm principiul reciprocităţii în relaţiile cu Rusia”, a anunțat luni într-o postare pe Twitter Ministerul estonian al Afacerilor Externe.

Potrivit MAE de la Tallinn, ambasadorul rus va trebui să părăsească Estonia în aceeaşi zi ca reprezentantul său diplomatic de la Moscova, la 7 februarie.

Rusia a acuzat luni Estonia de „rusofobie” și a anunţat expulzarea ambasadorul acestei țări la Moscova. Decizia Moscovei survine după ce Tallinnul a expulzat 21 de diplomaţi ruşi şi a altor angajaţi ai Ambasadei Rusiei în Estonia.

Cele trei ţări baltice - Estonia, Letonia şi Lituania - se numără printre membrii NATO care cer ferm Germaniei să livreze Kievului tancuri Leopard pentru a sprijini armata ucraineană în respingerea invaziei ruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”