„Eşuez de şapte ori, mă ridic a opta oară”/Românul din SUA care deţine peste 100 de proprietăţi

„Eşuez de şapte ori, mă ridic a opta oară”/Românul din SUA care deţine peste 100 de proprietăţi

Nick Mocuţa, un român în vârstă de 37 de ani din SUA, are o poveste de viaţă cel puţin inspiraţională. Bărbatul care dormea prin parcuri şi mânca pe apucate a devenit multimilionar şi deţine peste 100 de proprietăţi. „Eşuez de şapte ori, mă ridic a opta oară”, a povestit Nick într-un interviu pentru Jam Press.

Nick Mocuţa s-a născut în România, dar a visat mereu să îşi facă o carieră în ţara tuturor posibilităţilor. În ciuda faptului că ştia foarte puţin limba engleză la 21 de ani, Mocuţa a venit în Los Angeles cu 500 de dolari pe care i-a dăruit bunica lui pentru a începe o nouă viaţă. Incapabil să-şi găsească un apartament şi neavând contacte în ţară, tânărul şi-a petrecut săptămâni întregi dormind pe bănci în parcuri publice şi abia putea să îşi cumpere de mâncare.

„Primul taxi pe care l-am luat în oraş m-a costat aproximativ 100 de dolari, ceea ce m-a lăsat cu doar 400 de dolari pentru mine, a fost un şoc cultural, nu voi uita niciodată acea parte”, a povestit Nick.

„M-am trezit fără adăpost în LA, am dormit pe bănci în parcuri şi mâncam cu un buget foarte mic. Mă duceam să cumpăr un burger de un dolar de la McDonald’s şi le spueam „fără brânză”, ca să nu fiu taxat în plus”.

În următoarele luni, Nick a fost norocos să îşi găsească joburi care erau însă prost plătite. În cele din urmă a reuşit să economisească suficienţi bani pentru a închiria un apartament mic.

În ciuda luptelor şi a progresiei lente, ambiţiile sale de carieră au rămas ridicate şi, în cele din urmă, a reuşit să obţină o licenţă de broker imobiliar.

În 2013, Mocuţa a început o nouă afacere, care avea să-i schimbe viaţa pentru totdeauna. A început să vândă articole precum telefoane mobile şi huse importate din China pe eBay şi, după şase luni, câştiga până la 4.000 de dolari (2.936 de lire sterline) pe lună. După ce a simţit succesul pe care l-ar putea obţine online, a decis să renunţe la slujba de broker pentru a se concentra pe propria afacere în comerţul electronic.

Nouă ani mai târziu, Mocuţa devenea cetăţean american cu mai multe magazine online şi venituri de aproximativ 40 de milioane de dolari.

„Cred că motivul pentru care am succes este pentru că nu mi-a fost niciodată frică să pierd, doar să nu încerc. Sunt foarte perseverent şi nu renunţ niciodată. Eşuez de şapte ori, mă ridic a opta oară”.

Acum, Nick Mocuţa are 100 de apartamente în SUA şi România şi patru maşini de lux.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom