Etiopiana Tsegay stabilește un nou record mondial la 5.000 de metri

Etiopiana Tsegay stabilește un nou record mondial la 5.000 de metri

Sportiva a realizat un timp de 14 minute 0 secunde și 21 de sutimi în finala Diamond League.

Gudaf Tsegay. Foto: EPA-EFE

Atleta etiopiană Gudaf Tsegay Desta a stabilit un nou record mondial la proba de 5.000 de metri în finala Diamond League (Liga de diamant). Competiția se desfășoară la Eugene (Oregon, SUA).

Tsegay a parcurs distanța în 14 minute 0 secunde și 21 de sutimi și a devenit câștigătoarea Diamond League. Recordul mondial anterior i-a aparținut keniencei Faith Kipyegon (14 minute 5 secunde și 20 de sutimi) și a fost stabilit pe data de 9 iunie a acestui an.

Tsegay are 26 de ani. Este medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la proba de 5.000 de metri. Anul acesta sportiva a devenit campion mondial la alergare pe distanța de 10.000 de metri, după ce anul trecut a obținut aceeași performanța pe distanța de 5.000 de metri. Etiopiana este medaliată cu argint (2022) și bronz (2019) la campionatele mondiale pe distanța de 1.500 de metri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori / Ies la iveală dedesubturile murdare ale unei industrii de miliarde...

2 „Sunt două urme masive de sângerare” / Celebrul detectiv criminalist Untaru, prima ipoteză în cazul morții „Regelui Fițelor”, Andrei Versace

3 Uite un amănunt mai mult decât interesant... Ușor, ușor descoperim o realitate care ar trebui să ne pună pe gânduri...

4 BREAKING A fost prins ucigașul doctoriței de la Brăila

5 Ce se întâmplă? / Planul secret de operațiuni prin care Germania se pregătește de război cu Rusia