Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv, despre eliberarea lui Piedone: „Asta nu e Justiție, este o bătaie de joc“

Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv, despre eliberarea lui Piedone: „Asta nu e Justiție, este o bătaie de joc“

Părinții a doi tineri morți în tragedia de la Colectiv au reacționat la decizia judecătorilor de a-l elibera pe Cristian Popescu Piedone.

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv FOTO Inquam/George Călin

Cristian Popescu Piedone va fi eliberat, după ce instanța supremă a decis anularea sedinței dispuse în cazul fostului edil în dosarul Colectiv. Fostul primar al Sectorului 5 a executat doar un an si o lună din condamnarea de patru ani de închisoare.

Fostul edil al sectorului 5 fusese condamnat în mai 2022, de Curtea de Apel Bucureşti, la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, în legătură cu autorizarea de funcţionare a clubului Colectiv. Ulterior, acesta a făcut recurs în casaţie.

„Piedone nu este mai vinovat decât alții“

Dorin Bucă, tatăl lui Andrei, mort în incendiul de la Colectiv, spune că „Piedone semnat, cum se spune, ca primarul. El nu este mai vinovat ca alții. Întâmplarea nefericită e că s-a întâmplat la el“, crede el.

Marcela şi Dorin Bucă au o fetiță FOTO Obiectiv Vocea Brăilei

Marcela şi Dorin Bucă au o fetiță FOTO Obiectiv Vocea Brăilei

„Aș fi vrut să spun multe înainte de condamnare, dar n-am vrut să se creadă că vreau să influențez Justiția. Nu am fost de acord cu pușcăria pentru primarul Piedone. De altfel, sunt împotriva pușcăriei pentru orice personalitate care dintr-o eroare ajunge într-o astfel de situație“, adaugă pentru Adevărul Dorin Bucă.

Pe de altă parte, Dorin Bucă consideră că este dureros că oameni cu atâta carte, așa cum sunt considerați a fi magistrații, să-și dorească să primească atâția bani, în timp ce alți oameni care au lucrat în domenii grele, cum ar fi în metalurgie, să primească pensii mizerabile și, prin urmare, nu pot trăi decent. „Mi s-a părut urât atât din partea lor, cât și a parlamentarilor. Este rușinos“, spune Dorin Bucă.

„Înainte de a semna primarul, semnează specialiștii“

Și Eugen Iancu , preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010 şi tatăl unui tânăr decedat în urma catastrofei din clubul bucureştean, era convins de la început că primarul Cristian Popescu Piedone va scăpa repede. „Am zis asta după decizia luată anul trecut, când au fost lăsate libere directoarele, dar a fost arestat primarul. Ori, știm cu toții că, atunci când primarul își pune semnătura pe un document, are documentul deja semnat de vreo 7 – 10 specialiști. Primarul poate fi și un om cu patru clase, el este alesul poporului. Întâi semnează specialiștii, apoi semnează el. Faptul că anul trecut a fost condamnat primarul, dar nu au fost condamnați specialiștii, pentru mine a fost un semna clar că Justiția i-a lăsat o cale de scăpare lui Piedone și a fost făcută intenționat“, a declarat Eugen Iancu pentru Adevărul.

Eugen Iancu FOTO Inquam Photos George Călin

Eugen Iancu FOTO Inquam Photos George Călin

Mai mult decât atât, el crede că Piedone a avut dreptate când a spus că a fost condamnat ca să se închidă gura străzii. „L-au ținut un an în pușcărie, nu i-au confiscat niciun leuț, doar ca să arătăm că avem și noi Justiție. Asta nu e Justiție, asta este o bătaie de joc la adresa noastră, a tuturor“, crede el.

Nemulțumirea lui față de Justiție vine într-un context în care judecătorii protestează față de reforma pensiilor. „Noi toți trebuie să ieșim la 65 de ani la pensie, sau dacă s-ar putea la 70, ca să le plătim noi pensiile speciale. În SUA și în alte țări, unde există Justiție, judecătorii sunt considerați a fi buni la 60 – 65 de ani, când au suficientă experiență. Numai la noi vor să iasă la pensie la 45 de ani“, spune el, cu nemulțumire.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?