EURO 2016: Ambasadorul Franței în Rusia, convocat după arestarea suporterilor ruși

Ministrul rus al Afacerilor externe a anunțat miercuri că l-a convocat pe ambasadorul Franței în Rusia, Jean-Maurice Ripert, după arestarea suporterilor ruși în plin Campionat European 2016, avertizând în legătură cu o ''înrăutățire'' a relațiilor franco-ruse.

În cadrul acestei convocări, ''a fost subliniat faptul că reapariția sentimentelor antirusești cu ocazia participării selecționatei ruse la Campionatul European de fotbal este susceptibilă să agraveze considerabil atmosfera relațiilor franco-ruse'', indică ministerul într-un comunicat.

Moscova a denunțat miercuri arestarea "absolut inadmisibilă" a aproximativ 40 de suporteri ruși aflați în drum spre Lille de către poliția franceză după ciocnirile de la sfârșitul săptămânii trecute, la Marsilia, cu ocazia EURO 2016, unii dintre ei fiind eliberați ulterior, informează AFP.

"Arestarea unui autocar cu peste 40 de suporteri ruși de către poliție este un incident absolut inadmisibil", a afirmat în cursul unui discurs în fața Dumei (camera inferioară a Parlamentului rus) ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

După fluierul final al meciului de pe stadionul Velodrome, dintre Anglia și Rusia (1-1), disputat sâmbăta trecută la Marsilia în Grupa B a Campionatului European, suporteri ruși au părăsit zona care le era rezervată și, după ce i-au împins pe oamenii de ordine, i-au atacat pe englezii ce părăseau incinta și care au fost nevoiți să se precipite spre ieșire, uneori escaladând grilajele.

Rusia a primit de la UEFA o sancțiune de excludere cu suspendare, din cauza violențelor provocate de fanii săi pe stadionul Velodrome din Marsilia, iar în cazul unor noi incidente pe stadioane va fi exclusă de la turneul final al EURO 2016.

UEFA a precizat că Rusia a primit o amendă de 150.000 euro, din cauza incidentelor provocate de fani pe stadion, pentru utilizarea artificiilor și a conduitei rasiste a fanilor. Comisia de Etică a UEFA a impus, de asemenea, o sancțiune de descalificare cu suspendare a echipei Rusiei până la finalul EURO 2016 din Franța.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata