EURO 2016: Franța va juca finala cu Portugalia, după 2-0 cu Germania

EURO 2016: Franța va juca finala cu Portugalia, după 2-0 cu Germania

Echipa de fotbal a Franței va întâlni Portugalia în finala EURO 2016, după ce a învins formația Germaniei cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara, pe Stade Velodrome din Marsilia, în a doua semifinală a competiției.

Franța a dat dovadă de pragmatism și a fructificat cele două erori ale apărării germane, prin cel mai în formă jucător al său, Antoine Griezmann (45+2 — penalty, 72), care este golgheterul competiției, cu 6 goluri, și probabil va cuceri ''Gheta de Aur'', depunându-și o candidatură serioasă și pentru titlul de cel mai bun jucător al competiției.

Franța a început meciul în forță și a ratat o mare ocazie de gol prin Griezmann (7), care a șutat din interiorul careului, dar Neuer a respins.
După un forcing al echipei gazdă, Germania a preluat controlul jocului și a masat echipa Franței în propria jumătate de teren, exercitând o presiune constantă la poarta lui Lloris. A fost mai întâi o reluare a lui Muller pe lângă poartă (13), după care Lloris a salvat golul la șutul lui Emre Can din marginea careului (14). Portarul francez a intervenit foarte bine și a deturnat peste transversală șutul lui Schweinsteiger (26). Umtiti a respins salvator din fața lui Muller din careul mic (32).

Ultima parte a primei reprize a aparținut francezilor, care au reușit să se elibereze de presiunea exercitată de Nationalmannschaft. După două lovituri libere reținute fără probleme de Neuer la șuturile lui Payet (25), de la 30 de metri, și Pogba (37), de la circa 26 de metri, Griezmann a tras în plasa laterală (41), iar Giroud a scăpat pe contraatac după o eroare a lui Boateng, fiind blocat in extremis de Hoewedes (41).
Franța a deschis scorul în prelungirile primei reprize, dintr-un penalty transformat de Griezmann, după un henț stupid comis în propriul careu de Schweinsteiger (45+2).

''Les Bleus'' au început bine și partea secundă, iar Giroud a fost blocat in extremis de Boateng (47). Apoi, Boateng a deviat în corner și o minge trasă de Griezmann (47).

Campioana mondială a revenit la cârma jocului, însă nu a reușit să creeze pericol la poarta lui Lloris și, în plus, l-a pierdut și pe Boateng, accidentat.

Franța și-a dublat avantajul după o serie de erori ale apărării germane: Kimmich a pierdut mingea în propriul careu, Pogba a centrat, Neuer a respins mingea, iar Griezmann a împins balonul în poartă (72).

Tânărul Kimmich a fost aproape să își răscumpere greșeala, dar șutul său a lovit vinclul porții lui Lloris (74). Apoi, Draxler a executat bine o lovitură liberă, dar balonul s-a dus un pic pe lângă poartă (76). Sane, la prima sa atingere, a fost aproape de gol (79), iar Mustafi a tras peste poartă din careu (79). Hoewedes a ratat și el (82).

Pe contraatac, Griezmann a fost aproape de hat-trick, dar nu a mai avut suflu pentru a finaliza (86), iar Neuer a reținut. Neuer a reținut și șutul lui Gignac (88).

Germania nu a reușit golul de onoare, după ce Lloris a respins lovitura de cap a lui Kimmich (90+3), pentru ca Goetze să rateze și el câteva secunde mai târziu.

Nationalmannschaft a dominat jocul din punct de vedere al posesiei, a avut ocazii de gol, însă i-a lipsit șansa, iar erorile inexplicabile din apărare au costat-o finala. Absențele din echipă și-au arătat importanța, Hummels, Khedira și Gomez neputând fi înlocuiți prea bine de jucători ieșiți din formă, ca Muller și Schweinsteiger, sau prea tineri, ca Draxler, Kimmich, Emre Can. În plus, a cântărit și accidentarea lui Boateng.

Franța a făcut meciul tactic perfect și și-a luat o revanșă după meciurile pierdute în fața Germaniei la CM 1982, 1986 (ambele în semifinale) și 2014 (sferturi de finală).

Finala dintre Franța, campioană europeană în 1984, și Portugalia, finalistă în 2004, va avea loc duminică 10 iulie, pe Stade de France din Saint-Denis, de la ora 22,00 (ora României).

Germania — Franța 0-2 (0-1)
A marcat: Antoine Griezmann (45+2 — penalty, 72)
Marsilia, Stade Velodrome: 64.078 spectatori
EURO 2016 — semifinale

Au evoluat echipele:

Germania: 1. Manuel Neuer — 21. Joshua Kimmich, 17. Jérome Boateng (2. Shkodran Mustafi, 61), 4. Benedikt Hoewedes, 3. Jonas Hector — 7. Bastian Schweinsteiger (căpitan; 20. Leroy Sané, 79), 14. Emre Can (19. Mario Goetze, 67) — 8. Mesut Ozil, 18. Toni Kroos, 11. Julian Draxler — 13. Thomas Muller. Selecționer: Joachim Loew.
Rezerve neutilizate: 12. Bernd Leno, 22. Marc-André ter Stegen — 16. Jonathan Tah, 9. André Schuerrle, 15. Julian Weigl, 10. Lukas Podolski.

Franța: 1. Hugo Lloris (căpitan) — 19. Bacary Sagna, 21. Laurent Koscielny, 22. Samuel Umtiti, 3. Patrice Evra — 15. Paul Pogba, 14. Blaise Matuidi — 18. Moussa Sissoko, 7. Antoine Griezmann (6. Yohan Cabaye, 90+2), 8. Dimitri Payet (5. N'Golo Kanté, 71) — 9. Olivier Giroud (10. André-Pierre Gignac, 78). Selecționer: Didier Deschamps.
Rezerve neutilizate: 23. Benoît Costil, 16. Steve Mandanda — 17. Lucas Digne, 2. Christophe Jallet, 13. Eliaquim Mangala, 4. Adil Rami, 20. Kingsley Coman, 12. Morgan Schneiderlin, 11. Anthony Martial.

Arbitru: Nicola Rizzoli; arbitri asistenți: Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini; arbitri asistenți adiționali: Daniele Orsato, Antonio Damato (toți din Italia); arbitru de rezervă: Damir Skomina (Slovenia)
Delegat UEFA: Roland Ospelt (Liechtenstein), Observator UEFA pentru arbitri: Hugh Dallas (Scoția)
Cartonașe galbene: Emre Can (36), Evra (43), Schweinsteiger (45+1), Ozil (45+1), Draxler (50), Kanté (75).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...