EURO 2016: Iordănescu, la întoarcerea naționalei în țară - Sunt principalul vinovat, cer scuze suporterilor

EURO 2016: Iordănescu, la întoarcerea naționalei în țară - Sunt principalul vinovat, cer scuze suporterilor

Selecționerul Anghel Iordănescu a declarat marți dimineață, la întoarcerea în țară a echipei naționale de la EURO 2016, că este principalul vinovat pentru ratarea calificării României în optimile de finală ale competiției găzduite de Franța și a cerut scuze suporterilor români.

"Eu sunt principalul vinovat. În numele echipei, dar și eu personal, vreau să îmi cer scuze în fața suporterilor, a iubitorilor de fotbal din România. Îmi asum aceste rezultate, îmi asum comportarea și evoluția echipei la acest Campionat European. Regret enorm de mult, mai departe trageți dumneavoastră concluziile", a afirmat Iordănescu pe Aeroportul Henri Coandă.

Întrebat care sunt motivele eșecului primei reprezentativei României la EURO 2016, el a răspuns: "Nivelul fotbalului românesc, problemele fotbalului românesc ne-au adus în această situație".

Tot la Aeroportul Henri Coandă, președintele Federației României de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că eliminarea echipei naționale de la EURO 2016 este o consecință a faptului că în ultimii 24 de ani nu s-a investit în fotbalul românesc. "Rezultatul, acest eșec din care ar trebui să învățăm destul de multe, reprezintă o consecință a unei investiții care nu a avut loc timp de 24 de ani", a adăugat Burleanu.

Delegația echipei naționale a revenit marți dimineață din Franța, acolo unde a participat la EURO 2016. Jucătorii nu au dorit să facă declarații la sosirea la București. Ei au fost admonestați de câțiva suporteri prezenți la aeroport. "Sunteți de râs. Sunteți o bătaie de joc", le-au strigat fanii.

Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă de selecționata Albaniei cu scorul de 1-0 (1-0) , duminică seara, pe Stade de Lyon, în Grupa A la EURO 2016 și a părăsit competiția.

Prima reprezentativă a încheiat EURO 2016 pe ultimul loc al Grupei A, cu un singur punct din trei partide. Rezultatele României la EURO 2016 au fost: 1-2 cu Franța , 1-1 cu Elveția și 0-1 cu Albania .

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată

5 Una dintre cele mai fascinante povești de viață ale unei femei din România, prima nepoată a Nababului