EURO 2016: Medicul naționalei României face precizări legate de situația jucătorilor

EURO 2016: Medicul naționalei României face precizări legate de situația jucătorilor

Medicul echipei naționale de fotbal a României, Laurențiu Oproiu, a făcut o serie de precizări legate de situația medicală a tricolorilor participanți la EURO 2016, într-un comunicat dat publicității, sâmbătă, pe site-ul FRF.

''Informațiile potrivit cărora medicația ar fi neadecvată sunt total nefondate, această medicație fiind utilizată la nivelul cluburilor europene de prestigiu în acest moment. Totodată, procedurile de refacere a jucătorilor de la prima reprezentativă sunt de ultimă oră, moderne și nu s-au comis erori în aplicarea acestora'', afirmă Oproiu în comunicat.

''Cât privește evaluarea situațiilor medicale individuale, aceasta nu este efectuată empiric, în stilul vechiului staff medical, ci cu rigurozitate. Avem la dispoziție investigații moderne pe care dorim să le exploatăm la maximum în stabilirea unui diagnostic cât mai exact, în funcție de care să urmăm tratamentul corespunzător'', a mai menționat Oproiu.

Dan Laurențiu Oproiu este de o lună (din 17 mai) medic al echipei naționale, în locul lui Pompiliu Popescu. Oproiu are șase ani de experiență ca medic sportiv la Unirea Urziceni și Steaua București, dar s-a format și specializat în sistemul medical din Marea Britanie, unde a și lucrat în ultimii cinci ani, în instituții medicale importante precum University Hospital Coventry, Watford General Hospital și Southampton General Hospital.

Dan Laurențiu Oproiu, în vârsta de 41 de ani, este sprijinit de preparatorul fizic Marian Lupu și îi are în staff-ul său pe Iulian Mircea (asistent medical principal, fizioterapeut), Toma Vasilescu (fiziokinetoterapeut), Adrian Mîrza (fiziokinetoterapeut), Gabriel Niculescu (kinetoterapeut/masor), Dragoș Paraschiv (kinetoterapeut/masor). De asemenea, Oproiu coordonează și activitatea medicală de la toate celelalte loturi naționale.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primele imagini de la arestarea asasinilor plătiți de Rusia pentru a-i ucide pe ministrul ucrainean al Apărării şi pe generalul Kirilo Budanov, …

2 „Guvernatorul” instalat de ruşi în regiunea Herson ar fi fost otrăvit de menajera sau bucătarul său

3 ULTIMA ORĂ Rușii au încercat să-l asasineze pe generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare de la Kiev

4 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

5 Foarte interesante amănunte!