EURO 2016: Răzvan Raț - Meciul cu Franța poate fi decisiv pentru România

EURO 2016: Răzvan Raț - Meciul cu Franța poate fi decisiv pentru România

Trimisul special al AGERPRES, Mihai Țenea, transmite: Meciul cu Franța poate fi decisiv pentru echipa României, a apreciat fundașul Răzvan Raț, miercuri, la Chapelle-en-Serval, într-o conferință de presă susținută la cantonamentul tricolorilor.

''Meciul poate sau nu să fie decisiv. E foarte important rezultatul, pentru că unul negativ poate afecta moralul echipei. Cealaltă față a medaliei ar fi să câștigăm sau să nu pierdem, iar moralul va fi altfel. Dar totul este relativ, depinde cum se va termina acest meci și cum vom gestiona rezultatul, indiferent care va fi el'', a declarat Raț.

''România nu a mai jucat la un meci de deschidere și cred că e cel mai greu meci, împotriva celui mai greu adversar din grupă. Presiunea este mare, jucăm în meci de deschidere, împotriva echipei gazdă, eu cred că e cel mai greu meci'', a subliniat fundașul stânga al naționalei României.

Raț, cel mai vârstnic component al echipei României, a precizat că ''statisticile nu au nicio relevanță, pentru că la fiecare turneu final este altceva, este o altă componență, altă atmosferă, alți adversari. Avem un obiectiv de a face un meci bun și de a nu pierde''.

''Suntem una dintre cele mai vârstnice echipe de la turneul final, dar nu avem așa multă experiență la astfel de competiții. EURO e un alt nivel, diferit de nivelul preliminariilor. Asta trebuie să înțelegem noi'', a mai spus Răzvan Raț, care a jucat ultima oară la Rayo Vallecano.

''Franța e cea mai bună echipă din grupă, componenții săi joacă la echipe valoroase din Europa, dar nu înseamnă că au câștigat dinainte, a indicat Raț. Mai avem două zile pentru a analiza echipa Franței, o echipă foarte puternică în ofensivă. Vom da totul pentru victorie''.

Raț, care a jucat și la EURO 2008, a precizat în legătură cu acest lucru: ''Experiența de la EURO 2008 ajută doar în gestionarea emoțiilor și a atmosferei din jurul acestui turneu final. Nu e vorba de teamă, ci doar de emoții, care sunt necesare, te conectează la miza partidei, la tot ce înseamnă turneu final. Ar fi ciudat să nu ai emoții ca jucător, fiecare își gestionează emoțiile mai bine sau mai rău''.

Răzvan Raț a reiterat poziția sa față de banderola de căpitan: ''Banderola o decizie a selecționerului la care mă supun. Nu am nicio problemă cu selecționerul sau cu Vlad, am o relație cu toți colegii mei, aș fi ipocrit să spun că nu aș fi vrut să fiu căpitan la acest turneu final, pentru mine obiectivul principal e să fiu competitiv și să fiu bun pe poziția pe care joc și nu mi-am făcut un obiectiv din a purta banderola. Este întotdeauna o onoare, dar nu acesta e obiectivul meu la echipa națională''.

România și Franța vor juca meciul de deschidere la EURO 2016, vineri, de la 22,00 (ora României), pe Stade de France din Saint-Denis.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...