EURO 2016: Stancu și Payet, liderii clasamentului golgheterilor

EURO 2016: Stancu și Payet, liderii clasamentului golgheterilor

Atacantul român Bogdan Stancu, autorul golurilor României în partidele cu Franța (1-2) și Elveția (1-1), ambele din penalty, ocupă primul loc în clasamentul golgheterilor de la EURO 2016, cu două reușite, la egalitate cu francezul Dimitri Payet.

Stancu (28 de ani) a devenit, cu această ocazie, primul fotbalist din ultimii 16 ani care marchează de două ori din penalty la aceeași ediție a Campionatului European, după spaniolul Gaizka Mendieta, la EURO 2000.

Dimitri Payet, autorul golului spectaculos cu care Franța a învins România (2-1), în partida de deschidere de la EURO 2016, disputată pe Stade de France, a punctat din nou miercuri seara, în al șaselea minut al prelungirilor meciului cu Albania, pe care "Les Bleus" l-au câștigat cu 2-0, calificându-se astfel în optimile de finală.

Golul înscris de mijlocașul ofensiv francez în fața Albaniei (min.90+6) este, de altfel, cel mai tardiv din întreaga istorie a Campionatului European, precizează UEFA.

Payet a fost ales, de altfel, omul meciului în partida cu albanezii, fiind pentru a doua oară consecutiv când este desemnat cel mai bun jucător, după meciul de deschidere cu România.

Iată cum se prezintă clasamentul golgheterilor EURO 2016, după meciurile disputate joi, în ziua a șasea a competiției care are loc în Franța:

2 goluri: Stancu (România), Payet (Franța)

1 gol: Bale (Țara Galilor), V. Berezuțki (Rusia), Bjarnason (Islanda), Dier (Anglia), Duda (Slovacia), Giaccherini (Italia), Giroud (Franța), Glușakov (Rusia), Griezmann (Franța), Hamsik (Slovacia), Hoolahan (Irlanda), Mehmedi (Elveția), Milik (Polonia), Modric (Croația), Mustafi (Germania), Nani (Portugalia), Pelle (Italia), Pique (Spania), Robson-Kanu (Țara Galilor), Schaer (Elveția), Schweinsteiger (Germania), Stieber (Ungaria), Szalai (Ungaria), Weiss (Slovacia).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…