EURO 2016: Starea terenurilor, tot mai preocupantă pentru UEFA după primele 18 meciuri

EURO 2016: Starea terenurilor, tot mai preocupantă pentru UEFA după primele 18 meciuri

UEFA este îngrijorată de starea gazonului de pe mai multe arene din Franța, care găzduiesc meciuri la EURO 2016, și în special cele din Marsilia, Saint Denis și Lille, dar lucrează pentru remedierea terenurilor, a anunțat directorul turneului Martin Kallen, citat de Reuters.

După 18 meciuri, terenurile au avut destul de mult de suferit, iar vremea umedă a avut de asemenea un impact vizibil, mai ales că unele stadioane au găzduit deja 6 meciuri.

''Gazonul ar fi trebuit să fie mult mai bun și nu suntem mulțumiți, a declarat Kallen. Am luat măsuri să protejăm terenurile, dar la un turneu programat vara nu ne așteptam să plouă așa de mult''.

Peluza stadionului Velodrome din Marsilia a atras cele mai multe critici. Selecționerul francez Didier Deschamps l-a apreciat ca dezastruos și a criticat decizia patronilor de a permite un concert al trupei de heavy metal AC/DC cu câteva săptămâni înainte de statul competiției.

''Terenul nu ne-a ajutat să ne facem jocul și a dus la multe greșeli tehnice. Când am văzut pozele și imaginile video de la finalul concertului cu AC/DC, m-am gândit că sunt în altă lume, dar asta e forța lui Highway to Hell'', a declarat Deschamps după meciul cu Albania (2-0).

Cu excepția arenei Parc des Prices din Paris și Bollaert-Delelis din Lens, folosite doar pentru fotbal, celelalte stadioane găzduiesc și alte manifestări, pentru ca patronii lor să rentabilizeze activitatea lor.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia