EURO 2016: Viorel Moldovan - Franța e obligată să câștige contra României, nu invers

EURO 2016: Viorel Moldovan - Franța e obligată să câștige contra României, nu invers

Trimisul special al AGERPRES, Mihai Țenea, transmite: Franța este obligată să câștige în fața României, vineri, în meciul de debut al Campionatului European de fotbal, pe Stade de France, și nu invers, a declarat antrenorul secund al echipei naționale a României, Viorel Moldovan, miercuri, într-o conferință de presă susținută la cantonamentul tricolorilor de lângă Paris.

''E un lucru magnific să avem șansa de a juca meciul de debut la Campionatul European, contra Franței. Va fi un spectacol fotbalistic, atât în teren, cât și în tribune. Va fi un plus de presiune, dar cu siguranță se va răsfrânge asupra Franței, deoarece Franța e obligată să câștige contra României, nu România contra Franței'', a declarat Moldovan, fost jucător în Hexagon, la FC Nantes.

''E un meci foarte foarte important, e meciul de deschidere, jucăm împotriva Franței, o echipă foarte ofensivă și suntem conștienți de adversarul pe care îl avem în față. Ne-am pregătit pentru acest meci, dar sunt convins că și ei știu fiecare jucător în parte. Băieții noștri se întâlnesc cu acești jucători în campionatele puternice în care evoluează, dar, oricum, ei sunt foarte bine informați și despre performanțele lor și despre calitățile acestor jucători care fac parte din echipa Franței'', a mai spus Moldo-but, cum era alintat pe vremea când juca pentru ''canari''.

Moldovan a apreciat că soarta meciului de vineri depinde de forma de moment a jucătorilor, depinde și de adversarul pe care îl întâlnim și de felul în care va aborda Franța meciul.

''Franța are mulți jucători care pot face diferența, Franța are o versatilitate foarte mare în atac, dar și ea are problemele ei, mai ales la nivel defensiv, pe axul central'', a subliniat tehnicianul român.

''Dacă nu avem un star sau două care să facă diferența și să aducă acea calitate în joc, normal că numai printr-o disciplină tactică, printr-o rigurozitate tactică putem face față Franței, mai ales la un turneu de asemenea anvergură. Și chiar dacă am avea staruri în echipă, dacă ele nu aderă la ceea ce cere antrenorul, la filosofia tactică a selecționerului, degeaba avem. E bine să facă diferența, dar dacă ai staruri doar cu numele, mai bine sa nu le ai'', a explicat Moldovan.

''Pentru a învinge Franța nu e suficient doar să avem un bloc defensiv eficient, trebuie să fim agresivi, să încercăm să punem probleme în ofensivă. Întotdeauna atacul este cea mai bună apărare. Uitați-vă la Franța, din moment ce are o medie de trei goluri marcate pe meci lucrurile se compensează'', a adăugat Moldovan, care din această vară va antrena echipa franceză de ligă secundă Auxerre.

Moldovan a mărturisit că s-au petrecut foarte multe lucruri de la generațiile care au făcut performanță în fotbalul românesc și până în prezent, dar nu e momentul pentru a discuta aceste lucruri: ''Fotbalul românesc este într-o stare de șantier și suntem fericiți că după opt ani revenim în elita fotbalului, la un turneu final''.

Referitor la starea jucătorilor în cantonamentul de la Chapelle-en-Serval, Moldovan a precizat: ''Atmosfera e foarte bună, jucătorii se pregătesc împreună, au o mentalitate pozitivă, au încredere în forța lor și toată lumea speră că echipa va avea un parcurs cât mai lung în competiție''.

Moldovan a vorbit și despre unele incertitudini legate de tricolori: ''Există semne de întrebare în privința felului în care vom juca împotriva Franței, cu un atacant sau doi. Cu Filip a fost mai mult o sperietură, el e foarte OK, azi s-a antrenat sută la sută. Sunt mai sensibili fotbaliștii în ziua de astăzi''.

România și Franța vor juca meciul de deschidere la EURO 2016, vineri, de la 22,00 (ora României), pe Stade de France din Saint-Denis.

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

3 Foarte interesante amănunte!

4 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei