EURO 2023 U21. Gafa care a pus pe jar fanii. Derapaje și scandări morbide la adresa lui Emil Grădinescu

EURO 2023 U21. Gafa care a pus pe jar fanii. Derapaje și scandări morbide la adresa lui Emil Grădinescu

Campionatul European de tineret a debutat prost pentru România. Pe teren, Spania a făcut instrucție cu ”tricolorii” și a învins cu 3-0. În tribune, o parte a fanilor și-a dat în petec și au depășit limita în mai multe rânduri.

Atmosfera de la România - Spania a fost stricată de o parte a fanilor. Foto frf.ro

În tribunele stadionului Steaua s-au adunat circa 20.000 de suporteri, o cifră departe de anunțul bombastic al FRF, care susținea că toate biletele au fost vândute (arena are o capacitate de 30.000 de locuri). Însă organizatorii au făcut o gafă înainte de startul partidei România U21 - Spania U21 și au pus la boxe melodia ”Maria” a trupei Scooter, fostul imn al echipei lui Gigi Becali. Galeria CSA Steaua a luat foc și s-a pus pe scandal.

Burleanu și Becali, țintele steliștilor

Fanii din „Peluza Sud Steaua”, aflați în inelul 2 al peluzei arenei din Ghencea, au început să înjure Federația Română de Fotbal, după care au luat la rând capii FRF, cu predilecție pe președintele Răzvan Burleanu. A urmat rivalul de la FCSB, Gigi Becali, cel considerat de ultrași vinovat pentru criza de identitate prin trece clubul din Ghencea.

A venit rândul comentatorilor partidei Elveția - România (2-2, în preliminariile Euro 2024), Costi Mocanu și Emil Grădinescu, cărora steliștii le-au adresat mesaje morbide, care nu pot fi reproduse de niște minți sănătoase. Ce-i drept, restul suporterilor și-au manifestat dezaprobarea, huiduindu-i pe cei din Peluza Sud și încercând să-i acopere sonor cu scandarea ”România, România”.

Mizerie lăsată în urmă după meci

Un alt aspect legat de fanii de la Euro 2023 U21 - de data aceasta referitor la toate zonele stadionului. E clar că mai avem mult până până la a deveni civilizați, deși stadioane-bijuterii au început să apară în cele mai importante orașe ale țării. Vechile metehne, când după jocuri rămâneau munți de coji de semințe, ambalaje, pahare și gunoaie, sunt azi la fel de actuale.

Așa a fost și după România U21 - Spania U21 și gândul ne-a zburat inevitabil la imaginile de la Cupa Mondială din Qatar, când fiecare suporter japonez strângea meticulos gunoaiele, lăsând arena ”lună” la plecare. Dar, probabil că asta nu se va întâmpla pe un stadion din România, nici la Euro 2123. Punem pariu?

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat