EURO 2023 U21. Germania, surpriză uriașă după ce a ratat două penalty-uri. Cine a învins în derby-ul Franța - Italia

EURO 2023 U21. Germania, surpriză uriașă după ce a ratat două penalty-uri. Cine a învins în derby-ul Franța - Italia

Campionatului European de tineret, organizat de România și de Georgia, a continuat joi cu primele meciuri din Grupele C și D.

Naționala de tineret a Germaniei, debut cu stângul la Euro 2023. Foto DFB

Anglia U21 a trecut de Cehia U21 cu 2-0, goluri Ramsey și Smith Rowe și s-a instalat în fruntea Grupei C, profitând de meciul nebun al Germaniei cu Israel, încheiat cu o mare supriză, 1-1. Nemții, deveniți ciuca bătăilor la nivel de primă reprezentativă, nu au noroc nici la tineret. ”Minipanzerele” au ratat un penalty încă din minutul 3 al meciului disputat la Kutaisi, prin Moukoko.

Israel a înscris prin Turgeman (21), care s-a distrat cu defensiva germanilor și l-a învins cu o execuție superbă pe Atubolu, pentru ca favoriții să egaleze la cinci minute distanță, prin Bisseck. Chiar dacă a evoluat toată repriza a doua în superioritate numerică, Germania nu a mai reușit să înscrie. Ba chiar a mai ratat un penalty, cu 10 minute înainte de final, prin Ngankam!

Franța - Italia, încleștarea de la Cluj-Napoca

În Grupa D de la Campionatul European de tineret, Elveția U21 a trecut greu de Norvegia U21, cu 2-1, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca. Tot în Ardeal, dar pe arena Universității, s-a jucat și derby-ul Franța U21 - Italia U21. A fost 1-1 la pauză, goluri Kalulu și Pellegri, pentru ca Barcola să-i aducă pe francezi în avantaj în minutul 61.

A urmat o cursă nebună a macaronarilor pentru golul egalării, însă portarul Chevalier a avut o triplă intervenție formidabilă în fața lui Pellegri, Ricii și Cancellieri (min. 82). Rămași în 10 oamenii, francezii au rezistat eroic, trecând cu bine la o nouă ocazie rarissimă a Italiei, în minutul de final, când Bellanova a trimis cu capul spre poartă, mingea a lovit bara și a părut că a intrat în plasă. S-a terminat 2-1 pentru Franța U21, care devine una dintre favoritele Euro 2023.

Rezultate Euro 2023 U21

Grupa A

Belgia U21 - Olanda U21 0-0

Georgia U21 - Portugalia U21 2-0

Grupa B

Ucraina U21 - Croația U21 2-0

România U21 - Spania U21 0-3

Grupa C

Cehia U21 - Anglia U 21 0-2

Germania U21 - Israel U21 1-1

Grupa D

Elveția U21 - Norvegia U21 2-1

Franța U21 -Italia U21 2-1

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?