EURO 2023 U21. Săndoi a băut apă după Iordănescu. Naționala e zero, selecționerul vede o „creștere la nivel de joc”

EURO 2023 U21. Săndoi a băut apă după Iordănescu. Naționala e zero, selecționerul vede o „creștere la nivel de joc”

Luna iunie nu a fost de bun augur pentru naționalele României. La seniori am făcut egal cu Kosovo (0-0) și ne-am prezentat lamentabil în Elveția, unde am scos totuși miraculos un 2-2. La tineret, ”tricolorii” au pierdut primele două partide din grupa de la Euro 2023, 0-3 cu Spania și 0-1 cu Ucraina și sunt deja eliminați din faza grupelor.

”Tricolorii” au întors spatele fotbalului, sub comanda lui Emil Săndoi. Foto frf.ro

După ce, la naționala mare, Edi Iordănescu a reușit să-l scoată din minți pe fostul căpitan Gică Popescu, spunând că suntem pe drumul cel bun, Emil Săndoi calcă pe urmele selecționerului. Ori bea apă după el, sau ce s-o consuma pe la federație.

Antrenorul naționalei mici - la propriu și la figurat - a avut același discurs incredibil după o nouă înfrângere pentru România U21, în fața Ucrainei U21, într-un meci în care trebuia să-i urcăm pe adversari ”pe garduri” pentru a reintra în calculele calificării . Rămânem așadar cu o ”creștere la nivel de joc”, dar bătuți măr chiar la noi acasă.

Meci Ucraina - Ștefan Târnovanu

Atitudinea de războinici a elevilor lui Săndoi în meciul cu țara vecină s-a stins după doar un sfert de oră, timp în care România U21 a ratat 3 ocazii. Ucraina a preluat conducerea jocului și doar portarul Ștefan Târnoveanu a ținut poarta închisă, exasperându-i pe adversari. Bravul jucător al FCSB a fost învins până la urmă, dar de propriul său fundaș, Victor Dican, care a strecurat mingea subtil, dar în poarta alor noștri. S-a terminat 0-1, s-au terminat și speranțele pentru ”sferturile” Euro 2023, dar a început discursul aiuritor al lui Emil Săndoi.

Nepregătiți, ghinioniști, accidentați

Cred că am întâlnit cei mai buni doi adversari din grupă (n.r. Spania și Ucraina). Eu spun că suntem în creștere la nivel de joc, acum înțelegem ce înseamnă acest nivel al competiției. Poate nici noi nu am fost pregătiți, neavând o campanie de calificare. Toate s-au derulat împotriva noastră, și accidentările. Screciu a trebuit să iasă pentru că a avut probleme medicale.

Și Ucraina are jucători de viteză, cu o tehnică individuală foarte bună. O echipă periculoasă, matură, cu jucători care joacă de ani de zile pe la Șahtior, Dinamo Kiev, în grupele Champions League. E incredibil, parcă toate ni se întâmplă nouă”, a spus Emil Săndoi, la TVR, după înfrângerea de pe stadionul Steaua.

Georgia îl contrazice pe selecționer

Explicațiile selecționerului, cum că nu am fost pregătiți pentru că nu am avut o campanie de calificare - România a fost acceptată din oficiu, ca țară organizatoare la Campionatul European de tineret -, nu stau în picioare. Pentru că, în grupa A, Georgia a avut același regim, dar se bate de la egal la egal cu forțe ale continentului: 2-0 cu Portugalia, urmat de un 2-2 cu Belgia, meci în care a revenit de la 0-2.

Cu situația din grupă clară după două partide - Ucraina și Spania calificate în sferturi, Croația și România, eliminate -, ultima etapă se joacă doar pentru palmares. Cu o victorie marți, de la ora 21.45 (TVR 1) împotriva foștilor iugoslavi, ”tricolorii” ar mai spăla din rușinea de a fi ultimii în grupă.

0 victorii are Emil Săndoi în actualul mandat pe banca tehnică a naționalei de tineret

Săndoi, pe făraș de la cârma tineretului

După autogolul semnat de Victor Dican în minutul 89, suporterii români și-au pierdut răbdarea și au început să scandeze „Demisia!”. De asemenea, mai mulți fani au început să părăsească Stadionul Steaua imediat după ce Ucraina a deschis scorul. Selecționerul Emil Săndoi, 58 de ani, are șanse mici să continue la tineret, având un bilanț dezastruos: 6 meciuri, zero victorii, două egaluri, patru înfrângeri, golaveraj 1-10 (0-1 cu Ucraina, 0-3 și 1-4 cu Spania, 0-0 cu Germania, 0-2 cu Portugalia, 0-0 cu Olanda).

Întrebat ce părere are despre faptul că o parte dintre suporterii prezenţi la meci i-au cerut demisia şi dacă ia în calcul să renunţe, Săndoi a lăsat de înțeles că e dispus să lase locul altcuiva la „cârma” reprezentativei cu care avea ca obiectiv semifinalele Euro U21 și calificarea la Jocurile Olimpice.

„Pentru mine n-ar fi niciodată o problemă asta. Dacă aşa s-a strigat, nu ştiu, pentru că eu chiar eram concentrat la joc în momentele acelea. În fotbal trebuie să mai ai şi şansă câteodată. Îmi doresc din suflet să am noroc în viaţă, dacă nu am în fotbal”, a spus Emil Săndoi la conferința de presă.

Euro 2023 U21

Grupa A

Georgia - Belgia 2-2

Portugalia - Olanda 1-1

Clasament Grupa A

1. Georgia 2 4-2 4

2. Belgia 2 2-2 2

3. Olanda 2 1-1 2

4. Portugalia 2 1-3 1

Următoarele meciuri

Marți, 27 iunie, ora 19.00

Belgia - Portugalia

Georgia - Olanda

Grupa B

România - Ucraina 0-1

Spania - Croația 1-0

Clasament Grupa B

1. Spania 2 4-0 6

2. Ucraina 2 3-0 6

3. Croația 2 0-3 0

4. România 2 0-4 0

Ultimele meciuri din grupă

Marți, ora 21.45

România - Croația

Spania - Ucraina

Grupa C

Anglia - Israel 2-0

Cehia - Germania 2-1

Clasament grupa C

1. Anglia 2 4-0 6

2. Cehia 2 2-3 3

3. Germania 2 2-3 1

4. Israel 2 1-3 1

Ultimele meciuri din grupă

Miercuri, ora 19.00

Anglia - Germania

Cehia - Israel

Grupa D

Norvegia - Franța 0-1

Elveția - Italia 2-3

Clasament Grupa D

1. Franța 2 3-1 6

2. Italia 2 4-4 3

3. Elveția 2 4-4 3

4. Norvegia 2 1-3 0

Ultimele meciuri din grupă

Miercuri, ora 21.45

Elveția - Franța

Italia - Norvegia

Primele două clasate în fiecare grupă se califică în ”sferturi”. Dacă echipele termină la egalitate de puncte, departajarea se face în funcție de rezultatele din meciurile directe.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?