Eurodeputatul Cristian Bușoi, despre atacul de la Washington: Rule of law va funcționa și pe mai departe în statul cu cea mai puternică democrație

Eurodeputatul Cristian Bușoi, despre atacul de la Washington: Rule of law va funcționa și pe mai departe în statul cu cea mai puternică democrație

Europarlamentarul Cristian Bușoi susține că lucrurile vor reveni la normal în SUA după atacul de la Capitoliul din Washington datorită instituțiilor americane puternice cu reguli dure și legi funcționale.

„SUA are instituții puternice și un stat consolidat, cu reguli dure și legi funcționale, ceea ne conferă încrederea că evenimentele de aseară vor fi sancționate. Sunt sigur că lucrurile vor evolua pozitiv și vor reveni la normal”, a scris Cristian Bușoi pe pagina oficială de Facebook.

De asemenea, Cristian Bușoi are convingerea că principiul „rule of law va funcționa și pe mai departe în statul cu cea mai puternică democrație”: „Am toată încrederea în instituțiile statului american și în cetățenii săi, că vor trece cu bine peste aceste evenimente provocate de un grup minoritar, care a depășit cadrul legal și a recurs la acte huliganice”, a mai adăugat acesta.

Congresul Statelor Unite a validat joi rezultatele alegerilor prezidențiale din noiembrie anul trecut, Joe Biden urmând să devină cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii la 20 ianuarie.

Procesul de certificare a alegerii lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA de către Congresul american reprezintă ultima etapă înaintea ceremoniei de inaugurare din 20 ianuarie, după ce fostul vicepreședinte a câștigat alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020 cu peste 81 de milioane de voturi, iar la 14 decembrie a obținut și majoritatea voturilor, 306 la 232, în Colegiul Electoral în urma competiției cu Donald Trump.

Susţinătorii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns miercuri în plenul Camerei Reprezentanţilor, care fusese deja evacuată, şi s-au implicat într-o confruntare armată cu agenţii de securitate de la Capitoliu, într-o demonstrație violentă fără precedent în ultimele două secole pentru clădirea Congresului american.

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate la Capitoliu.

Ulterior, Congresul Statelor Unite şi-a reluat sesiunea consacrată certificării victoriei lui Joe Biden la prezidenţiale.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...