Eurodeputatul Cristian Bușoi, despre noul Plan european de combatere a cancerului: Stă în puterea noastră să oprim cancerul

Eurodeputatul Cristian Bușoi, despre noul Plan european de combatere a cancerului: Stă în puterea noastră să oprim cancerul

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European, salută lansarea noului Plan european de combatere a canerului de către Comisia Europeană.

„Stă în puterea noastră să oprim cancerul. Avem de partea noastră cercetători, medici, tehnologie performantă, finanțare fără precedent prin Programul Horizon Europe și Programul de Sănătate al UE și, poate cel mai important, suntem hotărâți să învingem cancerul”, a transmis deputatul european în urma unei dezbateri a Grupului PPE pe tema luptei împotriva cancerului.

Potrivit deputatului european, cancerul poate fin învins dacă se va depune efort comun în fiecare stat membru: „Secretul este să lucrăm împreună cu toții: de la pacienți, medici și cercetători, până la decidenți politici și reprezentanți ai industriei farma. Dacă vom pune la un loc toată energia și priceperea noastră vom reuși să fim mai puternici decât boala”, a mai adăugat acesta.

Cristian Bușoi susține că imposibilul poate deveni posibil: „Am văzut deja cu toții că se poate! Cu voință, cu o muncă incredibilă contra cronometru, cu multă dedicare și pricepere, cu susținere financiară, am reușit să facem imposibilul posibil și să obținem în timp record vaccinuri sigure și eficiente împotriva COVID-19, un inamic puternic și periculos, care a dat lumea peste cap. Este precedentul care mă determină să cred că vom reuși din nou. Împreună învingem cancerul.”

După 12 luni de consultare publică, Executivul European a lansat, astăzi, 3 februarie, Planul european de luptă împotriva cancerului, un pilon cheie pentru o Uniune Europeană a Sănătății, plan care are alocată o sumă de 4 miliarde de euro.

Planul de combatere a cancerului stabilește o nouă abordare a UE în materie de prevenire, de tratament și de îngrijire în domeniul cancerului. Acest plan va aborda întregul parcurs al bolii, de la prevenire la calitatea vieții pacienților bolnavi de cancer și a persoanelor care au supraviețuit acestei boli, concentrându-se asupra acțiunilor în cazul cărora UE poate genera cea mai mare valoare adăugată.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina