Eurodeputatul Cristian Bușoi, discuție cu ministrul german pentru sănătate: Sectorul sănătății trebuie pregătit ”temeinic” ca să fim și mai rezistenți în perioadele de criză

Eurodeputatul Cristian Bușoi, discuție cu ministrul german pentru sănătate: Sectorul sănătății trebuie pregătit ”temeinic” ca să fim și mai rezistenți în perioadele de criză

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE) a purtat un prim dialog cu ministrul german al sănătății de la preluarea președinției Consiliului UE de către Germania și l-a felicitat pentru ”mesajul clar de unitate și solidaritate, atât de necesar în această perioadă: “Împreună pentru redresarea Europei”.

”Această pandemie ne-a arătat că trebuie să muncim mai mult și pregătim temeinic sectorul sănătății pentru a fi mai bine pregătiți și mai rezistenți în perioadele de criză”, a mai adăugat acesta.

Potrivit mesajului postat pe pagina de Facebook, în calitate de raportor al Programului independent de Sănătate, EU4Health, Cristian Bușoi l-a întrebat pe ministrul german al Sănătății dacă Consiliul este pregătit să înceapă negocierile, pentru ca Programul să poată fi votat la începutul lunii octombrie.

Comisia Europeană a propus alocarea a peste 9 miliarde de euro pentru crearea unui program dedicat sănătății, denumit EU4Health, cu scopul de a pregăti mai bine țările europene pentru crizele sanitare.

Reamintim că eurodeputatul Cristian Bușoi a fost desemnat raportor al programului EU4Health din partea Parlamentului European.

Totodată, eurodeputatul român i-a adus la cunoștință ministrului Spahn că în raportul de aviz al EU4Health a solicitat consolidarea Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor și a Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

În acest context, Cristian Bușoi l-a întrebat pe ministrul german al Sănătății dacă are în vedere, în perioada imediat următoare, să intervină pentru îmbunătățirea coordonării atât între aceste organisme, cât și cu celelalte instituții ale UE și statelor membre și dacă va consolida rolul EMA.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…