Eurodeputatul Cristian Bușoi: Parteneriatul dintre România și Statele Unite ajunge să fie pe zi ce trece mai puternic

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Parteneriatul dintre România și Statele Unite ajunge să fie pe zi ce trece mai puternic

Europarlamentarul Cristian-Bușoi (PNL, PPE) salută semnarea documentului care prevede consolidarea cooperării SUA – România la Marea Neagră, dovada unui parteneriat puternic bazat pe ajutor și susținere reciprocă.

„Relațiile dintre România și SUA sunt din ce în ce mai strânse, iar parteneriatul dintre țara noastră și Statele Unite ajunge să fie pe zi ce trece mai puternic, cu beneficii majore pentru ambele părți”, a transmis Crisitan Bușoi pe pagina de Facebook.

Potrivit președintelui Comsiei pentru Industrie din Parlamentul European, „Foaia de parcurs dedicată cooperării la nivelul apărării 2020-2030” dovedește clar și fără echivoc că avem un parteneriat puternic bazat pe ajutor și susținere reciprocă.

Citiți și: România și SUA au semnat foaia de parcurs pentru apărare 2020-2030: Nicolae Ciucă și Mark Esper au decis consolidarea cooperării la Marea Neagră și a rotației forțelor SUA în România

Cristian Bușoi îi felicită pe cei doi miniștri români, Nicolae Ciucă , Ministrul Apărarării Naționale și Virgil Popescu, Ministrul Economiei, care au lucrat în mod direct și pentru semnarea Acordului de Cooperare Interguvernamentală pentru recondiționarea unuia dintre cele două reactoare de la Centrala Cernavodă și alocarea a 8 miliarde de euro.

Citiți și: România și SUA semnează un acord fără precedent de 8 miliarde de dolari privind centrala nucleară Cernavodă: “Vom vedea România asumându-și rolul de lider în Europa”

Industria europeană de apărare nu își mai poate permite să fie dependentă de lanțurile de aprovizionare din țările asiatice.

În calitatea pe care o am, de Președinte al Comisiei pentru Industrie Cercetare și Energie din Parlamentul European, am subliniat tot timpul că, în contextul geopolitic dificil de astăzi, industria europeană de apărare nu își mai poate permite să fie dependentă de lanțurile de aprovizionare din țările asiatice. Statele membre trebuie să depună eforturi pentru o cooperare autentică în domeniul apărării UE, precum și în întărirea colaborării cu SUA, în cadrul Parteneriatului NATO”, a mai adăugat Cristian Bușoi

Totodată, europarlamentarul liberal reiterează nevoia de cooperare între SUA, România și implicit, Uniunea Europeană pe tema cybersecurității.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?