Eurodeputatul Cristian Bușoi: Scopul misiunii anti-cancer în Europa este de a crește rata de supraviețuire la 75% până în 2030

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Scopul misiunii anti-cancer în Europa este de a crește rata de supraviețuire la 75% până în 2030

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru Cercetare (ITRE) din Parlamentul European și raportor al Legislativului pentru viitorul program de sănătate al Uniunii Europene, susține că scopul misiunii anti-cancer în Europa este de a crește rata de supraviețuire la 75% până în 2030, comparativ cu 47%, în prezent.

„Vom putea face acest lucru dacă acordăm o atenție mai mare: prevenirii, tratamentului și îngrijirii bolnavilor pe toată perioada vieții. Avem nevoie în fiecare țară membră UE de Planuri Naționale de Control adaptate la nevoile pacienților, actualizate în mod regulat și sprijinite de Comisia Europeană, așa cum am solicitat în repetate rânduri ca raportor al Programului de Sănătate EU4Health”, a transmis Cristian Bușoi în urma unui dialog cu profesorul Christoph Zielinski, președintele Academiei CECOG, a cărei activitate se concentrează pe definirea standardelor de calitate pentru îngrijirea pacienților oncologici.

Potrivit europarlamentarului liberal, o asistență echitabilă pentru pacienții bolnavi de cancer din Uniunea Europeană este posibilă numai printr-un plan de bază, care să includă screening, diagnostic timpuriu, tratament și îngrijire.

„Lupta cu cancerul nu este ușoară și are multe necunoscute, cum am mai spus, dar nu este nici imposibilă. Avem 35.000 de cazuri noi de cancer pediatric în fiecare an și 6.000 de decese în rândul copiilor și tinerilor. Dacă suntem bine organizați, dacă avem curaj să luăm deciziile corecte, nu pe cele populare, vom reuși să răsturnăm statistica”, a mai adăugat Cristian Bușoi.

Reamintim că lupta împotriva cancerului pediatric este inițiată de Cristian Bușoi, în calitate de responsabil din partea Comisiei ENVI pentru Programul de Cercetare al UE și asumată de Comisia Europeană ca misiune prioritară.

Citiți și: Cristian Bușoi, raportorul Parlamentului European pentru Programul UE de sănătate: Am prioritizat lupta împotriva cancerului pediatric pe agenda europeană

Cristian Bușoi face parte din cea mai mare familia politică a Parlamentului Europeam, grupul PPE fiind un puternic susținător al luptei împotriva cancerului la nivelul Uniunii Europene.

Popularii europeni sunt cei care au solicitat înființarea la nivelul Parlamentului European o comisie specială dedicată luptei împotriva cancerului, acest lucru s-a și realizat. Comisia specială și-a început activitatea la sfârșitul lunii septembrie.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!