Eurodeputatul Cristian Bușoi speră ca potențialul Mării Negre să fie reflectat în comunicarea strategică a CE cu privire la viitorul energiei eoliene offshore

Eurodeputatul Cristian Bușoi speră ca potențialul Mării Negre să fie reflectat în comunicarea strategică a CE cu privire la viitorul energiei eoliene offshore

Europarlamentarul Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European, are speranța că potențialul Mării Negre să fie reflectat în comunicarea strategică a Comisiei Europene cu privire la viitorul enrgiei eoliene offshore.

„România și Bulgaria trebuie ajutate să dezvolte acest potențial în folosul propriilor cetățeni”, a scris Cristian Bușoi pe pagina de Facebook.

De asemenea, deputatul european le-a mulțumit foștilor miniștri Vazil Hudek (Slovacia), Julien Popov (Bulgaria) și Răzvan Nicolescu (România) pentru sprijinul personal pe care l-au acordat dezvoltării energiilor curate în zona Mării Negre.

Deși energia eoliană terestră va continua să predomine în viitorul apropiat, instalațiile offshore vor câștiga din ce în ce mai mult teren. Față de instalațiile eoliene terestre, cele offshore sunt mai complexe și presupun costuri mai mari de instalare și întreținere, dar prezintă și o serie de avantaje nete. În mod normal, vântul este mai puternic și mai stabil pe mare decât pe uscat, ceea ce determină o producție mult mai mare pentru fiecare instalație eoliană offshore. Pe mare, turbinele eoliene pot avea dimensiuni mai mari decât cele amplasate pe sol, deoarece componentele foarte mari ale unei asemenea turbine sunt foarte dificil de transportat pe drumurile publice de la locul de fabricație la locul de instalare pe sol. În cele din urmă, fermele eoliene offshore prezintă un potențial mai scăzut de a provoca îngrijorare în rândul cetățenilor din vecinătate sau al altor părți interesate în cazul în care nu interferează cu activitățile maritime concurente sau cu interese ecologice în ceea ce privește mediul marin, se arată în comunicarea Comisiei Europene.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă