Eurodeputatul Cristian Bușoi: Victoria Maiei Sandu deschide un nou drum pentru Republica Moldova

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Victoria Maiei Sandu deschide un nou drum pentru Republica Moldova

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE) o felicită pe Maia Sandu pentru victoria obținută în alegerile prezidențiale din Republica Moldova și susține că aceasta va deschide un ”nou drum” pentru cetățenii moldoveni.

„Victoria Maiei Sandu deschide un nou drum pentru Republica Moldova. Felicitări, Maia Sandu! Ai luptat ani de zile, ai reușit să rămâi pe drumul drept, să nu te abați de la obiectivul tău și ai reușit”, a scris Cristian Bușoi pe contul de Facebook.

Potrivit deputatului european, această victorie este a ”oamenilor buni”: „Cetățenii moldoveni își doresc ca valorile UE să fie respectate și în țara lor. Este un moment în care speranța și optimismul pot apărea în sufletul unor oameni chinuiți de o administrație care a refuzat până acum să își întoarcă fața spre democrație, dezvoltare și progres”, a mai adăugat acesta.

Candidata pro-europeană Maia Sandu a câștigat duminică alegerile prezidențiale din Republica Moldova, învingându-l pe președintele în exercițiu, socialistul pro-rus Igor Dodon, devenind deopotrivă al șaselea președinte din istoria țării și prima femeie în această funcție la capătul unui scrutin considerat decisiv pentru viitoarea orientare strategică a Chișinăului.

După centralizarea a 98% din voturi, Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, a obținut 55,35%, reprezentând 849.505 din sufragii, în timp ce Dodon a fost votat de 685.341 de cetățeni, reprezentând 44,65%, informează Comisia Electorală Centrală.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

4 Așa o fi?

5 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...