Euronews îi face un portret surprinzător de măgulitor lui George Simion: „Faceţi cunoştinţă cu artistul graffiti devenit parlamentar care vrea să vadă Moldova şi România unite”

Euronews îi face un portret surprinzător de măgulitor lui George Simion: „Faceţi cunoştinţă cu artistul graffiti devenit parlamentar care vrea să vadă Moldova şi România unite”

Postul TV european Euronews a publicat pe site-ul său un articol despre liderul AUR George Simion, urmărind parcursul său de la graffiti-uri anonime cu „Basarabia e România!” până la vârful unui partid conservator care câştigă tot mai mulţi simpatizanţi.

Euronews îşi deschide materialul astfel: „De mai bine de un deceniu, românii s-au obişnuit să vadă - pe clădiri sau pe ziduri lângă autostrăzi aglomerate - trei cuvinte însoţite de culorile steagului românesc: „Basarabia e România”. Pentru o lungă perioadă de timp, identitatea artiştilor graffiti a fost un mister.”
Postul TV aminteşte de un interviu realizat de Adevărul cu tinerii responsabili de mesajele graffiti: „Într-un interviu acordat presei româneşti în 2015 , un artist a spus că anonimatul asigură faptul că identitatea lor nu va distrage de la mesajul pe care doresc să-l promoveze. În prezent, nu mai este un mister.”
„Pentru cei care îl cunosc pe Simion, revelaţia poate să nu fie o surpriză uriaşă. Înainte de a fi co-lider al Uniunii pentru Alianţa Românilor (AUR), el a fost un activist pro-sindical care a fost implicat în acte de protest de înalt nivel şi căruia, chiar şi acum, îi este interzis accesul în Republica Moldova.
AUR-ul său a fost format cu intenţia expresă de a face lobby pentru unirea etnicilor români în România, Moldova şi părţi din Transilvania maghiară chiar dacă, de când a câştigat 12% din voturi la alegerile naţionale din 2020, nu mai este un partid politic cu un singur scop.”, scrie Euronews .
Postul TV prevede că, în cazul în care România va avea parte de alegeri anticipate, e posibil ca AUR să-şi dubleze numărul de alegători: „Modelat după partidului polonez „Lege şi Justiţie” (PiS), AUR ar putea să-şi crească, chiar să-şi dubleze, numărul de voturi dacă, aşa cum este de aşteptat, ţara va avea parte de noi alegeri anticipate în următoarele 12 luni. Acesta a îmbinat conservatorismul social pe probleme precum migraţia şi drepturile LGBT cu scepticismul faţă de obiectivele europene de energie verde şi atacuri dureroase asupra actualei elite politice a României.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...