Europa poate primi cu ușurință un milion de refugiați, afirmă fostul premier danez Thorning-Schmidt

Europa poate primi cu ușurință un milion de refugiați, afirmă fostul premier danez Thorning-Schmidt

Fostul premier danez Helle Thorning-Schmidt, care a introdus o serie de restricții privind solicitanții de azil și refugiații în timpul mandatului său, a declarat că Europa poate primi cu ușurință un milion de refugiați, relatează joi thelocal.dk.

Thorning-Schmidt, în prezent directorul organizației 'Salvați Copiii', a declarat în cadrul unui interviu că "există loc în Europa pentru un milion de persoane (refugiați)''. ''Europa poate avea grijă de un milion de persoane și noi trebuie să ne gândim tot timpul că acești oameni fug de cele mai îngrozitoare războaie pe care l-am văzut în vecinătatea noastră. Desigur, există loc pentru acești oameni", a mai spus ea.

Declarațiile sale recente privind criza refugiaților din Europa contrastează puternic cu poziția pe care a avut-o în perioada în care deținea funcția de șef al guvernului danez, notează sursa citată.

Fostul premier danez a apărat, de asemenea, administrația sa și actualul guvern danez, afirmând că Danemarca continuă să se afle printre țările europene cu cel mai mare număr de refugiați raportat la populație.

"Danemarca este în continuare una dintre țările care găzduiesc un număr mai mare de refugiați față de multe alte state. Danemarca este o țară care își asumă multe responsabilități", a mai spus ea.

În urmă cu un an, Thorning-Schmidt a pierdut fotoliul de premier după alegeri legislative în care a militat pentru introducerea de restricții privind refugiații și imigranții.

"Am înăsprit restricțiile privind reîntregirea familiei și am înăsprit regulile de azil. Este pentru prima dată în 12 ani în care s-a întâmplat acest lucru", a spus ea în discursul de Anul Nou în 2015, un mesaj pe care l-a repetat de nenumărate ori pe parcursul următoarelor luni.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

2 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

3 Așa o fi?

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Deputata AUR Anamaria Gavrilă a demisionat din partid!