„Europa trebuie să devină mai puternică și mai bine pregătită” (Klaus Iohannis)

„Europa trebuie să devină mai puternică și mai bine pregătită” (Klaus Iohannis)

Amenințarea Federației Ruse la adresa securității euroatlantice poate rămâne o realitate pentru următorii ani. De aceea, „Europa trebuie să devină mai puternică și mai bine pregătită, prin consolidarea cooperării transatlantice, dezvoltarea interoperabilității capabilităților și mobilizarea eforturilor în deplină complementaritate cu NATO” – afirmă președintele Klaus Iohannis într-un mesaj transmis de Ziua Europei. Președintele României mai spune că „la 15 ani de la aderare, națiunea noastră demonstrează că este dinamică, profund pro-europeană, capabilă de empatie, compasiune, spirit de sacrificiu”.
„Uniunea Europeană s-a născut ca un nucleu al păcii și solidarității” – afirmă și premierul Nicolae Ciucă într-un mesaj. „Ea s-a dezvoltat, s-a consolidat și a depășit provocări economice și sociale majore de-a lungul celor peste șapte decenii de existență. Datorită mobilizării la nivelul Uniunii, România și toate celelalte state membre au beneficiat de răspunsul european comun la criza provocată de pandemie, iar Mecanismul European de Redresare și Reziliență reprezintă un prețios punct de sprijin pentru perioada următoare”./atataru

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria