„Europa, trezește-te! Priviți harta”. Iulian Fota avertizează că Rusia și China profită de criza coronavirusului pentru a-și amplifica influența în Italia

„Europa, trezește-te! Priviți harta”. Iulian Fota avertizează că Rusia și China profită de criza coronavirusului pentru a-și amplifica influența în Italia

„Europa, trezește-te! Priviți harta”. Iulian Fota avertizează că Rusia și China profită de criza coronavirusului pentru a-și amplifica influența în Italia.

Ce scrie fostul consilier prezidențial pe Facebook:

„Priviti harta de mai jos. Cine stapaneste Italia , stapaneste Mediterana. Atat cea de Vest, cat si cea de Est.

In acest moment Italia devine slabiciunea structurala a Occidentului. Costurile economice ale pandemiei vor amplifica si mai mult gravele probleme economice. Tara are o politica instabila, deja influentata de Moscova. In plus , actuala situatie medicala disperata ofera oportunitati suplimentare atat Chinei cat si Rusiei. Moscova trimite o suta de doctori , care in epoca asta valoreaza greutatea lor in aur. Adevarul crud este ca lumii occidentale nu ventilatoarele ii lipsesc ci DOCTORII. Ventilatorul fara doctor nu face doua parale. Din nou, Rusia joaca inteligent o carte.

O Rusie care a curtat Italia si a obtinut ceva concesii pe gaz, ca situatie, nu mi-a placut dar nici nu m-a ingrijorat prea tare. O Rusie care-si poate cupla eforturile cu o China plina de bani, ca sa influenteze Italia sau chiar sa o impinga spre ceva similar Brexitului, asta chiar ma ingrijoreaza.

In tarile in care nu conteaza cat sufera poporul sau cat de bine traieste, intotdeauna se vor gasi bani pentru obiectivele geopolitice importante, chiar si in vreme de criza interna . Iar daca tarile respective mai au si conduceri autoritare, care se pot misca rapid, pe un astfel de fond de destabilizare generala, pot castiga geoplitic enorm. Europa, trezeste -te!!!” 

Ceea ce nu spune fostul consilier este că în Italia a stârnit rumoare în rândul populației o amplă operațiune a armatei americane care a debarcat în peninsulă câteva mii de soldați, în ultima lună.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția din Belgia a întrerupt o orgie sexuală cu 25 de participanți, printre care și un europarlamentar, car…

2 Omul de afaceri Jaroslav Haščák, care deţine farmaciile Sensiblu / Dr. Max în România, a fost arestat pentru co…

3 Medicii americani avertizează că efectele secundare ale vaccinurilor anti-covid „nu sunt neglijabile”

4 VIDEO Judecați voi, nouă ne este scârbă...

5 Ăsta este eurodeputatul ungur care a fugit pe geam la orgia sexuală de la Bruxelles și a rămas blocat. E din p…