Europarlamentare2019 Un partid satiric german propune o listă cu candidaţi omonimi ai unor demnitari nazişti

Europarlamentare2019 Un partid satiric german propune o listă cu candidaţi omonimi ai unor demnitari nazişti

Un partid satiric german mizează pe cartea umorului provocator, prezentând la alegerile europene de duminică o listă cu candidaţi omonimi ai unor demnitari nazişti, propunând nume precum Goebbels, Hess, Eichmann, Speer, Bormann sau Bombe (Bombă) şi Krieg (Război), transmite marţi AFP.

Creat în 2014 la iniţiativa revistei satirice Titanic, Die Partei (Partidul) apără 'munca, statul de drept, protecţia animalelor, elitismul şi iniţiativa democratică'. El este condus de jurnalistul şi autorul satiric Martin Sonneborn, ales deja eurodeputat în 2014.


Foto: (c) FELIPE TRUEBA / EPA


Pentru scrutinul de duminică, lista partidului, condusă de Sonneborn, o include, la poziţia a 3-a, pe candidata Lisa Bombe, urmată de un oarecare Bennet Krieg, în faţa lui Kevin Goebbels şi Tobias Speer.

Sursa foto: Die PARTEI / Facebook


Urmează Elisabeth S. Bormann, Dietrich F. Eichmann, Andreas Keitel şi Fabian M. Hess.

Die Partei a tipărit afişe şi pliante în care prenumele candidaţilor sunt scrise atât de mărunt, încât sunt vizibile doar numele de familie.

Lista electorală numără în total opt omonime ale unor foşti responsabili nazişti, de la ministrul propagandei, Joseph Goebbels, la arhitectul 'soluţiei finale', Adolf Eichmann, sau arhitectul şi ministrul armamentului, Albert Speer, sau şeful cancelariei Reichului, Martin Bormann.


Sursa foto: die-partei.de


Programul anunţat de Die Partei prevede ca 'negarea schimbării climatice' să devină un delict, dar are în vedere şi interzicerea experimentelor pe animale, stoparea Europei apărării, introducerea unei vârste maxime pentru vot, cu interdicţia de exercitare a votului 'în ultimii 18 ani de viaţă'.

Sistemul german nu prevede un prag electoral minim pentru accederea în Parlamentul European, astfel încât Die Partei, care în 2014 a obţinut 0,96% din voturi şi l-a trimis pe Sonneborn la Strasbourg, este susceptibil de a avea, încă o dată, cel puţin un ales în PE. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis

5 VIDEO Scene violente la Cluj: Femeie târâtă prin noroi de poliţişti şi băgată cu forţa într-o ambulanţă. Expli…