Europarlamentare2019/ Marea Britanie: Noul Partid pentru Brexit ar urma să obţină cele mai multe voturi

Europarlamentare2019/ Marea Britanie: Noul Partid pentru Brexit ar urma să obţină cele mai multe voturi

Noul Partid pentru Brexit al militantului anti-UE Nigel Farage ar urma să obţină cele mai multe voturi la alegerile din Marea Britanie pentru Parlamentul European, în contextul în care alegătorii se îndepărtează de conservatorii premierului Theresa May, relevă un studiu al intenţiilor de vot publicat vineri de Financial Times, citat de dpa.

Partidul pentru Brexit şi-ar putea adjudeca 29% din voturi la 23 mai, peste jumătate dintre cei care au votat pentru Partidul Conservator la alegerile legislative din 2017 intenţionând să-l "trădeze" în favoarea partidului lui Farage.

În total, peste două treimi din foştii alegători ai conservatorilor afirmă că vor vota cu alte partide la alegerile de la sfârşitul lunii. Conservatorii pro-UE spun că vor vota pentru trei partide anti-Brexit - liberal-democraţi, Verzi şi o altă formaţiune nouă, Schimbarea Marii Britanii, conform studiului realizat de Financial Times pe baza mai multor sondaje de opinie.

Şi principalul partid de opoziţie, Partidul Laburist, ar urma să piardă 13% din susţinerea de la scrutinul din 2017. Foştii alegători laburişti se vor orienta mai ales spre Partidul Brexitului şi rivalul acestuia, fosta formaţiune a lui Farage, Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), indică studiul.

Într-un manifest electoral trimis săptămâna aceasta alegătorilor, Farage i-a acuzat pe May şi pe membrii parlamentului că au "trădat Brexitul" prin faptul că Marea Britanie continuă să facă parte din blocul comunitar, la aproape trei ani după referendum.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...