Europarlamentarii români din grupul PPE îl sprijină pe Antonio Tajani pentru șefia PE

Europarlamentarii români din grupul Popularilor din Parlamentul European anunță că îl vor susține pe Antonio Tajani la alegerile de marți, 17 ianuarie, pentru șefia PE din cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, se arată într-un comunicat de presă trimis AGERPRES.

"Am încredere că domnul Antonio Tajani este cel mai bun candidat pentru funcția de Președinte al Parlamentului European, având în vedere bogata sa experiență politică precum și solida cunoaștere a instituțiilor europene din cadrul cărora a acționat ca Vicepreședinte al Comisiei Europene și apoi al Parlamentului European", a declarat Theodor Stolojan.

Adina Vălean, Vicepreședinte al PE, a spus că "Antonio Tajani este un politician cu o viziune clară asupra viitorului Europei și asupra rolului Parlamentului European în democrație. Românii vor descoperi un aliat puternic care va sprijini România europeană și drepturile cetățenilor ei."

La rândul său, Siegfried Mureșan, Vicepreședinte al Comisiei pentru Bugete a PE, a spus că îl susține de asemenea pe Antonio Tajani. "Este cel mai bine pregătit dintre toți candidații la funcția de Președinte al Parlamentului European. Experiența sa ca Vicepreședinte al Parlamentului European și Comisar pentru Industrie sunt atuuri pe care niciunul dintre contracandidații săi nu le au. Este candidatul care a spus clar că va avea printre priorități în mandatul său creșterea sprijinului pentru IMM-uri, pentru industrie și pentru agricultură. Acestea sunt sectoarele care generează locuri de muncă stabile și creștere economică în întreaga Europă. Sunt convins că va fi capabil să consolideze rolul Parlamentului European și să aducă această instituție mai aproape de cetățeni," a spus europarlamentarul român.

La rândul său, Iulliu Winkler, Vicepreședintele Comisiei pentru comerț internațional, a spus că și europarlamentarii UDMR îl vor sprijini pe Tajani pentru că "avem motive să sperăm că importanța protecției minorităților naționale, a comunităților etnice și lingvistice în UE va fi înțeleasă pe deplin.

La președinția PE, pe lângă Antonio Tajani din partea PPE, mai candidează socialistul Gianni Pittella, Helga Stevens din partea grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), Guy Verhofstadt din partea Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Eleonora Florenza din partea grupului Stânga Unită Europeană-Stânga Verde Nordică (GUE-NGL), Jean Lambert din partea Verzilor/Alianța Liberă Europeană, Laurențiu Rebega, reprezentant al grupului Europa Națiunilor și Libertății (ENF) și Piernicola Pedicini, candidatul grupului Europa Libertății și a Democrației Directe (EFDD, euroscepticii).

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cine este femeia ucisă în bătaie la marginea Bacăului. Criminalul este de negăsit, după ce a anunţat că se sin…

2 ALERTĂ / Parchetul General anchetează felul în care mii de ruși și ucraineni au devenit cetățeni români fără să …

3 CULISELE alegerii procurorilor din fruntea marilor parchete

4 Cristina Guseth, atac șocant la ministrul Justiției: Predoiu este un parvenit, ca mulţi alţii, un om fără nici…

5 Care sunt simptomele coronavirusului din China? Seamănă foarte mult cu gripa, iar medicii spun că, dacă vor ex…

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata