Europarlametarii PSD o susţin 'ferm' pe Rovana Plumb pentru pentru funcţia de comisar european pentru transporturi

Europarlametarii PSD o susţin 'ferm' pe Rovana Plumb pentru pentru funcţia de comisar european pentru transporturi

Europarlamentarii români, membri ai Grupului S&D din Parlamentul European, o susţin "cu fermitate" pe Rovana Plumb, candidatul desemnat al României pentru funcţia de comisar european pentru transporturi.

"Eurodeputaţii din Delegaţia Română S&D consideră că Rovana Plumb se află într-o situaţie fără precedent creată în urma unor jocuri politice de culise, care au aruncat procesul de validare a candidaturii sale în zona confuziei procedurale. Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, i-a invitat pe membrii Comisiei pentru Afaceri Juridice din PE să ofere soluţii la ceea ce domniile lor consideră că ar fi 'neclarităţi' în acest caz, pentru ca procesul de validare al Rovanei Plumb să depăşească faza preliminară", se arată într-un comunicat al PSD transmis, duminică, AGERPES.


Sursa citată precizează că, potrivit Regulamentului de Procedură al Parlamentului European, Comisia Juridică ar fi trebuit să ofere o serie de recomandări care să ajute candidatul să rezolve eventualele neclarităţi.

"Recomandările pot merge până la a i se indica respectivului candidat să renunţe la bunurile sau acţiunile care ar crea posibile conflicte de interese sau să găsească soluţii financiare pentru a stinge un posibil conflict. În ultimă instanţă, Comisia JURI poate să sugereze chiar schimbarea portofoliului. Niciunul dintre aceşti paşi nu s-a parcurs până în acest moment. În consecinţă, şedinta de luni a Comisiei poate aduce toate lămuririle necesare în cazul comisarilor desemnaţi din partea României şi Ungariei", afirmă europarlamentarii PSD semnatari ai comunicatului.

Potrivit acestora, Rovana Plumb este "un candidat serios şi bine pregătit, cu o viziune inovatoare pentru viitorul transporturilor din Uniunea Europeană". Comunicatul este semnat de europarlamentarii: Carmen-Gabriela Avram, Iulian-Claudiu Manda, Cristian-Vasile Terheş, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru şi Adrian-Dragoş Benea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria