Europol: Un grup finlandez care trafica femei în scopul exploatării sexuale a fost destructurat

Europol: Un grup finlandez care trafica femei în scopul exploatării sexuale a fost destructurat

Şase membri prezumaţi ai unui grup infracţional finlandez implicaţi în traficul de fiinţe umane "în scopul exploatării sexuale" au fost arestaţi în urma unei acţiuni de cooperare internaţională a poliţiilor din mai multe ţări, care au confiscat active de aproape trei milioane de euro, a anunţat miercuri Europol, relatează AFP.

Operaţiunea, numită "Webmaster", a dus la închiderea a 16 site-uri care promovau servicii sexuale, precum şi la arestarea creierului prezumat al grupului, a informat agenţia europeană de cooperare între serviciile de poliţie criminale într-un comunicat.

Principalii trei suspecţi, de naţionalitate finlandeză, sunt acum deţinuţi în Spania. Alţi suspecţi au fost arestaţi în Malta, Finlanda şi România, a precizat Europol.

Stabilit la Marbella, în Spania, "şeful prezumat al grupului a derulat activităţi infracţionale în cel puţin 15 ţări", a precizat Europol, care a coordonat operaţiunea cu Eurojust, unitate de cooperare judiciară a Uniunii Europene.

"El a utilizat intermediari pentru a canaliza produse infracţionale către conturi bancare internaţionale", a precizat agenţia cu sediul la Haga.

Femeile traficate de reţea erau în principal de origine nigeriană şi lucrau ca prostituate în Finlanda şi Suedia, a anunţat Eurojust într-un comunicat distinct.

Poliţia a îngheţat conturile bancare ale suspecţilor în 12 ţări, inclusiv Hong Kong, şi a confiscat maşini de lux, bijuterii şi circa 30.000 de euro, potrivit Europol.

Autorităţile spaniole au declanşat în urmă cu trei ani o anchetă asupra acestui grup infracţional, care ar fi realizat un profit de 40 de milioane de euro din 2010.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...