Eurostat: Italia şi România, cel mai semnificativ declin din UE al preţului locuinţelor în trimestrul trei din 2018

Eurostat: Italia şi România, cel mai semnificativ declin din UE al preţului locuinţelor în trimestrul trei din 2018

Preţul locuinţelor a crescut cu 1,6% în zona euro şi cu 1,5% în Uniunea Europeană, în trimestrul trei din 2018 comparativ cu precedentele trei luni, în timp ce Italia şi România au înregistrat cel mai semnificativ declin din UE, potrivit datelor publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Comparativ cu trimestrul precedent, în perioada iulie-septembrie 2018 cele mai mari creşteri de preţuri la locuinţe în UE s-au înregistrat în Olanda (3,3%), Malta (3,1%) şi Croaţia (2,8%), singurele scăderi fiind observate în Italia (minus 0,8%), România (minus 0,7%), Finlanda (minus 0,4%), Slovacia (minus 0,3%) şi Ungaria (minus 0,2%).

În ritm anual, preţul locuinţelor a crescut cu 4,3% în zona euro şi în Uniunea Europeană, în trimestrul trei din 2018 comparativ cu perioada similară din 2017.

Cele mai mari creşteri anuale de preţuri au fost înregistrate în Slovenia (15,1%), Olanda (10,2%) şi Irlanda (9,1%), singurele scăderi fiind observate în Suedia (minus 2,1%) şi Italia (minus 0,8%).

În România, preţul locuinţelor a înregistrat o creştere anuală de 5,7% în trimestrul trei din 2018, după un avans de 4,7% în precedentele trei luni.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”