Eurostat: Malta, Irlanda, Cehia, Germania, Franţa şi România - cea mai semnificativă scădere a producţiei industriale din UE, în decembrie

Eurostat: Malta, Irlanda, Cehia, Germania, Franţa şi România - cea mai semnificativă scădere a producţiei industriale din UE, în decembrie

Producţia industrială a crescut cu 1,6% în zona euro şi cu 2,5% în Uniunea Europeană în decembrie 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, iar Malta, Irlanda, Cehia, Germania, Franţa şi România au înregistrat cea mai semnificativă scădere, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai importante creşteri ale producţiei industriale în decembrie, comparativ cu perioada similară din 2020, au fost în Lituania (33,3%), Bulgaria (14,3%) şi Polonia (14,1%), iar cel mai semnificativ declin în Malta (minus 7,1%), Irlanda (minus 2,9%), Cehia (minus 2,1%), Germania (minus 1,8%), Franţa (minus 0,6%) şi România (minus 0,3%).

În cazul UE, producţia de bunuri de folosinţă imediată a crescut cu 8%, producţia de energie a urcat cu 6,1%, cea de bunuri de folosinţă îndelungată a crescut cu 3,2%, cea de bunuri intermediare cu 2,4%, în timp ce producţia de bunuri de capital a scăzut cu 0,8%.

Conform datelor Eurostat, în 2021 comparativ cu 2020, producţia industrială a crescut cu 7,8% în zona euro şi cu 8,2% în Uniunea Europeană.

În decembrie, comparativ cu luna precedentă, producţia industrială a urcat cu 1,2% în zona euro şi cu 0,7% în Uniunea Europeană, după ce în noiembrie s-a înregistrat un avans de 2,4% în zona euro şi de 2,6% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai importante creşteri în decembrie, comparativ cu luna precedentă, au fost înregistrate în Irlanda (10,3%), Lituania (6,2%) şi Luxemburg (5,1%), iar cele mai semnificative scăderi în Cehia (minus 2,9%), Austria (minus 1,1%) şi Italia (minus 1%).

România a înregistrat în decembrie o creştere lunară de 1,2% a producţiei industriale, după un avans de 3% luna precedentă.

În cazul UE, producţia de bunuri de capital a urcat cu 1,8%, cea de energie şi de bunuri intermediare a crescut cu 0,2%, producţia de bunuri de folosinţă imediată a urcat cu 0,1%, în timp ce producţia de bunuri de folosinţă îndelungată a rămas stabilă.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...