Eurostat: România, locul doi în UE la scăderea lucrărilor de construcții, în ianuarie

Eurostat: România, locul doi în UE la scăderea lucrărilor de construcții, în ianuarie

Ungaria și România au înregistrat în ianuarie cel mai semnificativ declin al lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat). La nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcții au crescut în ianuarie cu 1,6%, iar în zona euro s-a înregistrat un avans de 3,6%.

În rândul statelor membre, lucrările de construcții au înregistrate cele mai mari creșteri în Franța (7,3%), Germania (7%) și Spania (2,6%), iar cel mai semnificativ declin în Ungaria (minus 13%), România (minus 6,4%) și Slovacia (minus 6,2%).

În ianuarie 2016, comparativ cu perioada similară din 2015, lucrările de construcții au înregistrat un avans de 6% în zona euro și de 4,4% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre, lucrările de construcții au înregistrat cele mai mari creșteri în Spania (20,3%), Suedia (18%), Slovacia (16,4%) și România (8,2%), iar cel mai semnificativ declin în Slovenia (minus 23,4%), Ungaria (minus 20,2%) și Bulgaria (minus 10,7%).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…