Eurostat: România, printre ţările UE unde au crescut lucrările de construcţii, în ianuarie

Eurostat: România, printre ţările UE unde au crescut lucrările de construcţii, în ianuarie

Lucrările de construcţii au fost în urcare în ianuarie cu 0,8% în zona euro şi cu 0,9% în Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă, România fiind printre state membre UE care au raportat creşteri, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În decembrie 2020, lucrările de construcţii au înregistrat un declin de 1,5% în zona euro şi de 1,3% în UE.

Cele mai importante creşteri anuale ale lucrărilor de construcţii în ianuarie s-au înregistrat în Franţa (16,3%), Slovenia (8,4%), Ungaria (7,4%), Belgia (6,7%), Cehia (4,2%), Austria (3%), Olanda (2,3%), Finlanda (2,1%), Polonia (1,7%) şi România (1,1%). Singurele scăderi s-au înregistrat în Germania (minus 12,2%), Slovacia (minus 2,3%) şi Bulgaria (minus 1,3%).

În ianuarie, comparativ cu perioada similară din 2020, lucrările de construcţii au consemnat un declin de 1,9% în zona euro şi de 1,8% în Uniunea Europeană.

Cele mai semnificative creşteri anuale în ianuarie s-au înregistrat în Ungaria (11%), Franţa (4,3%) şi Slovenia (4,2%), cel mai sever declin fiind în Slovacia (minus 14,5%), Germania (minus 8,7%) şi Austria (minus 8,5%).

România a raportat o scădere cu 3,5% în ianuarie, comparativ cu comparativ cu perioada similară din 2020, după un avans anual de 11,5% în decembrie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”