Eurostat: România, printre ţările UE unde au crescut lucrările de construcţii, în decembrie

Eurostat: România, printre ţările UE unde au crescut lucrările de construcţii, în decembrie

Lucrările de construcţii au scăzut cu 3,9% în zona euro şi cu 1,8% în Uniunea Europeană, în decembrie, comparativ cu perioada similară din 2020, România fiind printre state membre UE care au raportat creşteri, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică ( Eurostat ).

Cele mai importante majorări anuale ale lucrărilor de construcţii în decembrie s-au înregistrat în Ungaria (29%) şi Italia (19,3%), însă creşteri au raportat şi Suedia (9,6%), Cehia (8,1%), Belgia (7,9%), Finlanda (7,1%), Portugalia (3,6%), Ţările de Jos (2,9%) şi România (1,5%). Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Germania (minus 13,6%), Slovenia (minus 6,4%) şi Austria (minus 4,3%).

Pe ansamblul anului trecut, lucrările de construcţii au crescut cu 5,2% în zona euro şi cu 4,8% în Uniunea Europeană, comparativ cu 2020.


Sursa foto: Eurostat



Comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcţii au înregistrat în decembrie o scădere de 4% în zona euro şi de 3,1% în Uniunea Europeană, după ce în noiembrie s-a înregistrat un declin de 0,2% în zona euro şi o creştere de 0,1% în UE.

Potrivit Eurostat, în România lucrările de construcţii au înregistrat un recul de 0,2% în decembrie, după o creştere de 9,4% luna precedentă.

Cele mai semnificative creşteri lunare în decembrie au fost în Ungaria (7,2%), Suedia (4,6%) şi Belgia (3,2%), iar cel mai semnificativ declin în Austria (minus 8,1%), Germania (minus 7,3%) şi Franţa (minus 7%). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?