Eurovision 2023. Delegația României pleacă la Liverpool. Când va avea Theodor Andrei prima repetiţie

Eurovision 2023. Delegația României pleacă la Liverpool. Când va avea Theodor Andrei prima repetiţie

Reprezentantul României a revenit recent din turneul de promovare și peste câteva zile pleacă în Marea Britanie.

Theodor Andrei este reprezentantul României la Eurovision 2023

Două săptămâni ne despart de cea de 67-a ediție a Eurovision Song Contest, competiție care va avea loc la Liverpool. Semifinalele și finala vor fi transmise în direct pe canalele TVR, în zilele de 9 şi 11 mai şi respectiv, 13 mai. Delegația României la Eurovision 2023 va pleca la Liverpool sâmbătă, 29 aprilie, iar pe 1 mai Theodor Andrei va avea prima repetiție pe scena de la Liverpool Arena. Cu doar câteva zile înainte de plecare, reprezentantul României la Eurovision 2023 a declarat că este optimist și se simte foarte pregătit pentru evenimentul special care urmează sa aibă loc.

„Toată această pregătire pentru Liverpool a fost și este foarte intensă, orele trec cu o rapiditate uimitoare printre repetiții la canto, filmări, lucrul în studio, interviuri și mesaje video. Îmi doresc să fim o echipă foarte sudată, să fim tonici și să facem cea mai bună figură în concursul din acest an. Mulţumesc publicului care ne-a susţinut până acum, sper să ne sprijine în continuare şi împreună să reuşim o performanţă notabilă. Până atunci, urmăriţi programele Televiziunii Române și conturile de pe rețelele sociale ale TVR, unde vă vom ţine la curent cu ultimele noutăţi“, a spus acesta.

După sosirea în Liverpool, echipa Delegaţiei României va avea un program plin, care va include repetiţii, şedinţe tehnice, interviuri, sesiuni foto și întâlniri cu fanii. Prima repetiție este programată pe 1 Mai, la Liverpool Arena. Theodor Andrei va intra în concurs în cea de-a doua semifinală, în data de 11 mai, din poziția a treia. Revenit recent din turneul său de promovare, organizat de Televiziunea Română, artistul a povestit și despre cele două deplasări, din 15-16 aprilie, de la Amsterdam şi Londra.

Turneu de promovare pentru Eurovision 2023

Am avut parte de două zile extraordinare la pre-party-uri-le de la Amsterdam și Londra. După aterizarea la Amsterdam, am mers direct la sala de spectacole, unde, la intrare, numeroși fani așteptau să ne vadă pe noi, artiștii. Cum m-au văzut, au pus “D.G.T (Off And On)” pe toate boxele și apoi au venit foarte mulți să facem poze. M-am simțit extraordinar de apreciat și am încercat să vorbesc cu toată lumea. Am rămas plăcut surprins când am auzit atâtea voci cântând în limba română versurile din D.G.T.

După concert, am fost invitat și la after-party, unde am cântat un medley cu piese celebre din Eurovision și, din nou, publicul a fost aproape de mine. În Londra am avut o surpriză placută în camera de hotel, unde am găsit o chitară superbă și la care m-am încălzit un pic. Am mers la sala de spectacol, unde am filmat câteva videoclipuri alături de BBC, am dat interviuri. Ăsta e doar începutul. Mulțumesc din suflet pentru tot“, a declarat cântărețul.

Theodor Andrei a câștigat Selecția Națională Eurovision România 2023, în 11 februarie, fiind desemnat prin votul exclusiv al publicului să reprezinte țara noastră la Eurovision Song Contest de la Liverpool, cu piesa sa „D.G.T. (Off and on)“. Theodor Andrei are 18 ani și este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. Acesta a obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse. Este semifinalist al primului sezon „Vocea României Junior“ (2017) și concurent până la faza bootcamp la „X Factor România“ (2020).

În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa „Artist“ (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul „Fragil“. De asemenea, deține Marele Trofeu al Festivalului Mihaela Runceanu 2022.

După finala Selecției Naționale, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Adevărul, Theodor Andrei s-a arătat încrezător în șansele sale. „Poate că mulți nu cred că e posibil să câștigăm Eurovisionul, dar eu sunt aici ca să demonstrez contrariul“ , a declarat cântărețul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...