Eurovision 2023. România, cel mai slab rezultat din istorie: zero puncte

Eurovision 2023. România, cel mai slab rezultat din istorie: zero puncte

România nu numai că nu a ajuns în finală , dar nu a obținut niciun punct în semifinală. România și San Marino sunt sigurele țări cu punctaj zero în acest an.

Theodor Andrei a fost reprezentantul României la Eurovision 2023 FOTO Profimedia

România, reprezentată de Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and On)“ , și San Marino s-au clasat, la egalitate, pe ultimele două locuri în semifinala a doua, la ESC 2023. Țara clasată pe ultima poziție în prima semifinală, Malta, a obținut, totuși 3 puncte.

Punctajul nul clasează România și San Marino, de asemenea la egalitate, pe ultimele două locuri în clasamentul general din acest an: 36 și 37, potrivit eurovisionworld.com .

Totodată, este cea mai slabă prticipare a României, de până acum. Chiar dacă la alte ediții reprezentații României nu au trecut de semifinale, aceștia au reușit, totuși, să obțină puncte.

În semifinalele Eurovision 2023 a votat doar publicul

De menționat că anul acesta, în semifinale, au votat doar telespectatorii, fără juriile de specialitate. Juriile de specialitate au votat în marea finală, la aceste voturi adăugându-se televotingul.

Moldova, reprezentată de Pasha Parfeni, cu melodia „Soarele și luna“, s-a clasat pe locul 5 în prima semifinală , iar în marea finală pe locul 18.

România a fost cotată de la început cu șanse slabe în concursul din acest an. Potrivit eurovisionworld.com, care a agregat rezultatele mai multor case de pariuri, înainte de concurs, România era plasată pe ultimul loc în a doua semifinală, cu șanse de 6% să se califice în marea finală și, de asemenea, era plasată pe ultimul loc în clasamentul general.

Competiția din acest an a fost câștigată de Loreen, reprezentanta Suediei . Marea favorită a confirmat predicțiile și a câștigat trofeul, cu piesa „Tattoo“. Pe locul al doilea s-a clasat Finlanda, iar pe poziția a treia Israel. Loreen a câștigat Eurovision Song Contest 2012, cu piesa „Euphoria“, unul dintre cele mai mari hituri din istoria concursului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale