Eurovision. România, pe locul șapte. Moldova, pe trei

Eurovision. România, pe locul șapte. Moldova, pe trei

Artisti din 27 de tari urca sambata seara pe scena Eurovision Song Contest de la Kiev. Ilinca si Alex Florea intra pe pozitia 20 in finala competitiei, care va fi transmisa in direct de TVR 1, TVR HD, TVR International si online pe TVR+, de la ora 22.00. Potrivit caselor de pariuri, piesa "Yodel It" se claseaza pe pozitia a saptea, iar Ilinca si Alex ar fi cel mai bun duo din competitie, arata un sondaj. Comisarul.ro transmite LIVE TEXT, via HotNews.ro  principalele momente ale finalei.

Comentarile din acest text se vor a fi un pamflet, iar cititorii sunt invitati sa le citeasca in aceasta nota.

Artisti din 27 de tari urca sambata seara pe scena Eurovision Song Contest de la Kiev. Ilinca si Alex Florea intra pe pozitia 20 in finala competitiei, care va fi transmisa in direct de TVR 1, TVR HD, TVR International si online pe TVR+, de la ora 22.00. Potrivit caselor de pariuri, piesa "Yodel It" se claseaza pe pozitia a saptea, iar Ilinca si Alex ar fi cel mai bun duo din competitie, arata un sondaj. HotNews.ro transmite LIVE TEXT principalele momente ale finalei.

​Comentarile din acest text se vor a fi un pamflet, iar cititorii sunt invitati sa le citeasca in aceasta nota.

01.35. Portugalia a primit cele mai multe voturi. Asadar, Salvador este castigatorul editiei din acest an Eurovision Song Contest. 758 de puncte.

Votul publicului schimba clasamentul. Moldova ajunge pe locul doi, Portugalia inca e pe primul loc.

01.32 In urma votului publicului, Ungaria si Italia ajung in top cinci, iar Romania, surpriza, ajunge pe locul patru, cu 282 de puncte.

Austria nu a primit niciun punct de la public.

01.22 Cele 42 de tari si-au exercitat dreptul de vot. In top trei sunt Portugalia, Bulgaria si Suedia.

Romania a acordat 10 puncte Bulgariei si 12 Olandei. De ce?
01.15 Au votat 33 de tari, iar Portugalia conduce detasat.

01.15 Au votat 33 de tari, iar Portugalia conduce detasat.
Irlanda acorda 8 puncte Romania. Uau, zic prezentatorii. Chiar ca!

01.10. Ocupam respecabila pozitie cu numarul 12, 49 de puncte.

01.04 Portugalia, Bulgaria si Italia conduc clasamentul.

Moldova ne da 12 puncte. Total neasteptat, nu-i asa?
Grecia ne da 6 puncte
Spania nu ne da niciun punct. Ciudat. Portugalia are 32 de puncte in fata Bulgariei.

00.56 Spania si Germania nu au primit niciun punct pana acum.
In sfarsit primeste si Bulgaria 12 puncte. De la Republica Macedonia
Romania primeste 10 puncte de la Muntenegru, 4 puncte de la Republica Macedonia si inca 4 de la Malta.

Portugalia conduce detasat. Avem trei puncte de la Azerbaijan, primeste si Suedia 12 puncte. Israelul anunta ca nu mai participa la Eurovision si-i da cele 12 puncte Portugaliei.

Votul e gata, urmeaza lectia de geopolitica sau "pe care tara o iubim mai mult"

00.41 BREAKING NEWS: Un huligan cu steagul Australiei la gat a urcat pe scena si ne-a aratat fundul. A fost ridicat de paza. Speram sa apara cat mai multe gif-uri! Stie cineva la ce numar trebuie sa trimitem sms-uri? "Celebrate diversity!"

00.17. O avem pe scena pe Ruslana imbracata in printesa razboinica.

00.10 S-a strigat Start Vot. Urmeaza cele "enspe mii" de recapitulari.

00.04 Franta. O fata frumusica canta in "francgleza" o melodie greu de inclus intr-un gen muzical. O fi latino, o fi dance? Pas d'idee!

Este ora oo.oo. Franta, ultima tara. Vai, ramanem fara melodii? Nu!

23.59 Urmeaza una dintre tarile favorite sa castige, Bulgaria. Cristian are doar 17 ani, dar o voce foarte curata si matura, si prestanta cu carul. Da, impecabila interpretare.

23.55 Din Suedia, un fost motociclist. Roar. Ii tine un coleg dansator microfonul ca sa-si incheie costumul. Avem pe scena cinci James Bond, imbracati foarte eleganti, care par desprinsi din revistele de moda. Fac un numar de dans foarte bun. Suedia, Bravo ai stil!

23.54 Prezentatorii isi fac declaratii de dragoste. Love is in the air!

23.50 Belgia. Inceput bun, aduce a Adela la voce, a Lorde ca stil. Dupa Portugalia, cam cea mai buna piesa.

23.46 Momentul tarii gazde: Ucraina. O trupa de rockeri vegetarini - singura formatie rock care duce un stil de viata sanatos, s-ar putea spune. Melodia nu suna rau.

22.45. BREAKING NEWS: Aoleu, in Riga va avea loc Eurovisionul Corurilor. In luna iunie.

23.41 Germania vine cu o piesa pop-house. Pare semnata de David Guetta, Calvin Harris si Ellie Goulding.

23.37 ROMANIA. Alex Velea din nou pe scena, Florea, scuze. Refrenul salveaza numarul, adica Ilinca. Unde l-ai gasit pe baiatul asta? Alex s-a urcat pe un tun. Mai bine ramanea acolo, dar in schimb o ia prin surprindere pe Ilinca si o pupa la finalul momentului artistic. Cam cu "japca".

23.33 Cipru. Hovig cu melodia Gravity. Drum&Bass,pop si toate cele, seamana putin cu Hozier. Danseaza la fel cum canta. Prost.

23.28 Marea Britanie. Lucie Jones canta si ea o piesa de dragoste. Se cam schimonoseste, dar macar are o engleza buna.

23.24 Fantastic numar, zic prezentatorii din Kiev. Ei, lasati!

23.21. Din Norvegia, trupa Jowst. 4 baieti, dintre care trei cu masti pe fata. Nu, nu sunt cei de a Carla's Dreams. O melodia care a inceput bine, dar s-a transformat intr-o lalaiala hipstereasca.

23.17. Spania. Tanarul Manel Navarro seamana foc cu David Bisbal. Canta la chitara, are si band. Toti au camasi inflorate. La la la la. Ochi albastri, strungareata, par valvoi, dar cam falseaza.

22.12 Grecia. O frumoasa avocata care si-a suparat tatal atunci cand a ales muzica. Uau, are ochii ca marea si cerul, iar picioarele nu i se mai termina. De cantat ce sa mai zicem? Melodia se cheama "This is love", se vrea a fi un fel de "Euphoria". Niste baieti danseaza in apa, iar pe ecranul din spate sunt proiectate sirene. Vis.


23.10 Din nou in camera verde. Concurentii flutura steaguri. Stare de somnolenta.

23.07 Australia la Eurovision, uau. Le place mult acest concurs. Un tinerel imbracat bine si cu caldura in voce, fan John Newman probabil. In spatele lui ruleaza imagini cu el. Hello, Narcis, iti place mult de tine?

23.03 Reprezentantul Croatiei face parte din juriul emisiunii Vocea Croatiei. Canta pe mai multe voci. Un duet pop-opera si altele. Cam multe stiluri. E destul de greu de urmarit. O combinatie intre Pavarotti, Justin Timberlake si Queen esuata.

22.57 Azerbaidjan. Foarte mult teatru, tipa isi canta monologul. A aparut si un tip cu masca de cal pe scena. Canta bine, scrie pe tabla, iar numarul e unul complet. Niste personaje usor dubioase danseaza. Sigur e fan Lady Gaga si Die Antwoord reprezentanta Azerbadjanului. Pare sa aiba nevoie de o vizita la terapeut.

22.55 Urmeaza Portugalia, despre care se zvoneste ca ar fi marea castigatoare de anul asta. Salvador Sobral , cu melodia Amar Pelos Dois adica iubire pentru amandoi. O prezenta simpla, Salvador are fata de om bun si reuseste sa transmita emotie, da. E o melodie sensibila, care reuseste sa-ti faca pielea de gaina. Doua nume imi vin in minte: Edith Piaf si La Vita e Bella, filmul lui Roberto Benigni. Cel mai bun moment de pana acum. Salvador are probleme de sanatate, el are nevoie de o inima noua. I-o dau pe a mea. Ceilalti concurenti sint cu ochii in lacrimi.

22.49. Anjia din Danemarca. Imbracata in rochie rosie, la fel ca Ilinca noastra, Anija ne spune ca "reuseste pe cont propriu". De fapt ii spune asta iubitului sau. Probabil a parasit-o, iar acum ea ii transmite ca e "puternica, desteapta si frumoasa". S-a pus in genunchi! Foarte dramatic.

22.45 Francesco din Italia. E pe yoga, are o mandala proiectata in spate, mustata de hipster si isi tine ochii inchisi. Sa nu-l deranjam din transa. A deschis ochii, prin spate ii zboara cerculete, umbrele, maini colorate, o silueta de maestru yoga. Da, ceva psihedelic, zice de mantre de nirvana. A aparut o gorila dansatoare pe scena. Chakrele sa le poarte noroc! Namaste! Un numar greu de inteles de catre muritorii de rand.

22.41 Ungaria. Joci il cheama pe reprezentantul Ungariei. Cu un look de saman-vraci, Joci bate la o carafa. Melodia e hipnotizanta, a venit o fata care danseaza din buric. De la oriental la rap, vioara, beat-uri house, un adevarat fusion. Dansatoarea plange, el o ridica, ii da parul dupa ureche. Iala ialaaaaa iala!

Tatal reprezentantului conduce un taraf. Se vede.Melodia lui Joci e foarte hipnotizanta, are un look de saman-vraci, iar o fata danseaza din buric. Intreg numarul reuseste sa te bage, cumva, in transa. Avem si vioara, beat-uri house si niste rap. Un numar cel putin interesant

22.27 Urmeaza Moldova. SunStroke Project. Un fel de Fly Project, o melodie comerciala, care ar fi rupt in Mega Discoteca Tineretului acum cativa ani. Merge si acuma. Au coregrafie. Ahh, niste mirese-domnisoare de onoare danseaza in spate. Asadar ei sunt mirii. Nu stiu ce e cu editia asta, dar toate fetele sunt imbracate in rochii albe, la semifinala tipa din Macedonia a fost ceruta de nevasta. Ce e cu graba asta?

22.36 In camera verde se canta "Volare".

22.31 Olanda. Trei surori canta Cry no more. Nimic de reprosat din punct de vedere muzical, au talentul in voce, dar perioada Cher si Celine Dion a cam apus. Boring :( Au plans fetele la final, awwww.

22.28 Armenia: Artsvik - Fly With Me. Tipa zici ca-i rupta de pe platorurile de filmare ale serialului Vikingii. Uh, privire cuceritoare, incepe sa danseze. Mai bine s-ar axa doar pe dans. A inceput iar sa cante, seamana a incantatie. Fac cruce cu limba.

22.25 Austria. Nathan e asezat pe luna. Un moment cosmic. Sau nu. Un pic din Jason Mraz, ceva din Bruno Mars. I'll keep running, i won't stop. Se simte bucuria de a canta, zic prezentatorii nostri.

22.20 Belarus. Doi tineri, un el si o ea, foarte simpatici canta in limba lor. Muzica de voie buna. Sigur ar castiga Miss si Mister Popularitate la Balul Bobocilor. Vaaai, s-au pupat pe gura.

22.17 Polonia: Blonda, picioare lungi, un trup de zana pe care-ti face placere sa-l privesti. Vocea nu-i lipseste, insa atentia mea este indreptata catre alte atuuri de-ale Kasiei. Ok, hai ca incerc, raguseala in voce, piesa se vrea a fi un slagar de iubire, evident, este insotita de un domn care canta la vioara. Numarul e oarecum elegant, ea in rochie alba, el in negru, dar v-am zis de decolteul ei? 10 din 10.

22.11. Israel cu al lor IMRI. "I Feel Alive". Trupul de gladiator house revine pe scena. Floricele din voce, muschi la vedere, dinti mai albi decat albul din reclamele la detergent. Isi musca senzual buzele IMRI. Au mai aparut doi zei pe scena si incearca o coregrafie. Breaking me to pieces, OOOO, EEEE, I feel Alive. Foc pe scena, nebunie, Untold Festival, buna seara! Un baiat foarte prezentabil Imri, numai bun de prezentat lenjerie intima.

22.09 Cei trei prezentatori sunt foarte sclipitori. Probabil si-au pastrat tinutele de la Revelion.

22.03 A inceput distractia. Concurentii defileaza pe scena. I-am vazut pe ai nostri, se tin romantic de mana.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /